Calella realitza una prova pilot per reduir les emissions contaminants dels vehicles

Font: Ajuntament de Calella
07/04/2016 - 08:35

L’objectiu de la prova és fer un pas més per fer de Calella una ciutat més sostenible.

L’Ajuntament de Calella realitza una prova pilot en un dels vehicles de la brigada municipal de Parcs i Jardins per reduir les emissions contaminants que surten pels tubs d’escapament. Es tracta de la instal·lació d’un dispositiu cilíndric al tub del combustible que porta col·locat a dins un reactiu fet de minerals. Aquest reactiu fa que el procés de combustió del carburant sigui més net, i que, alhora, incrementi la potencia del motor.

El dispositiu no és magnètic ni utilitza elements químics que puguin afectar a l’electrònica ni als motors dels vehicles. Només utilitza minerals extrets de la Terra.

El dispositiu instal·lat al vehicle de la brigada municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Calella està en fase de proves, pel que s’estan realitzant anàlisis d’emissions i consum per avaluar-ne els resultats i valorar la implantació d’aquest sistema a la resta de vehicles municipals.

L’Ajuntament de Calella està totalment compromès amb el medi ambient pel que treballa activament per aplicar polítiques de millora i conservació del medi ambient.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Taula comptarà amb tres especialistes: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa.

Notícia

Des del 2017 la circulació dels vehicles contaminants a la ciutat s’ha reduït en 550.000 desplaçaments en total. En tres anys el percentatge de vehicles sense etiqueta ambiental i no aptes per circular per la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha passat d’un 20% a un 3%, al voltant de 285.000 desplaçaments menys.​ Les càmeres de la zona de baixes emissions han detectat 10.761 vehicles infractors en les primeres setmanes de funcionament del règim sancionador.

Butlletí