Calella crea la ‘Zona 20’ a carrers amb prioritat per a les bicicletes per completar l’anella holandesa

Font: Ajuntament de Calella

24/09/2020 - 11:05

L’Ajuntament ha posat en funcionament una xarxa de carrers amb prioritat per a les bicicletes sota el nom de “Zona 20”. Aquests carrers enllacen amb els carrils per a bicicletes ja existents creant una veritable anella circulatòria amb garanties de seguretat, batejada com “anella holandesa”.

Aquests carrers enllacen amb els carrils ja existents i permetran tancar un circuït saludable i respectuós amb el medi ambient.

L’Ajuntament de Calella ha posat en funcionament una xarxa de carrers amb prioritat per a les bicicletes sota el nom de “Zona 20”. Aquests carrers enllacen amb els carrils per a bicicletes ja existents creant una veritable anella circulatòria amb garanties de seguretat –batejada com “anella holandesa”--que permeti la mobilitat dels usuaris de les bicicletes amb prioritat sobre els vehicles a motor. S’han senyalitzat els carrers amb la prohibició de circular a més de 20 km/hora per tal de garantir la seguretat dels ciclistes i alertar els conductors.

La primera fase del projecte contempla establir una anella perimetral al centre de la ciutat i connectar els carrils bici de la Riera Capaspre i el de la façana litoral. Així, direcció nord l’eix vertebrador serà el carrer Jovara i direcció sud el carrer Bruguera. L’anella quedarà delimitada al nord pels carrer Ànimes i Sant Pere i al sud per la mateixa Riera Capaspre. Aquesta “anella holandesa”, en referència al model de circulació en bicicleta de les principals ciutats dels Països Baixos, com Amsterdam, podria ampliar-se en un futur cap en seu interior. Caldrà, abans, estudiar-ho i, en el seu cas trobar els consensos necessaris, però la filosofia d’anar creant un espai amb menys contaminació i més saludable és al darrera del projecte de l’”anella holandesa”.


 

Relacionats

Notícia

La comanda que s'acaba d'adjudicar, per valor de 6,4 milions d'euros, és una aposta estratègica de TMB per la que pot ser la principal energia neta del futur

Entrevista

Pere Torras és Director General de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) a l'Àrea de Barcelona. Analitzem amb ell el recentment aprovat Pla Director de Mobilitat 2020-2025 del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona.

Entrevista

Manel Ferri és expert en mobilitat i president en funcions de l'Associació per la Promoció del Transport Públic. És, sens dubte, una de les veus amb més criteri de l'Estat per analitzar els reptes i actuacions a favor de la transició cap a una mobilitat sostenible. Amb ell, analitzem avui quina aprenentatges ha portat la COVID-19 en referència a la mobilitat urbana, però també les mesures concretes que s'estan duent a terme al territori, i el full de ruta que s'hauria de posar en marxa per arribar a una mobilitat deslligada dels combustibles fòssils i enfocada a la salut i el benestar de les persones.

Butlletí