Caldes d'Estrach fa una prova pilot per recollir l'orina de gossos

Font: Ajuntament de Caldes d'Estrach
03/01/2014

L'Ajuntament de Caldes d'Estrach ha instal·lat dispositius com a prova pilot per recollir l'orina dels gossos en alguns indrets del nucli urbà. Es tracta d'un sistema anomenat ‘Urban Dog Nature', que evita les taques i pudors, al mateix temps que millora el compost orgànic. És un sistema net i ecològic i fàcil de mantenir. A més d'aquesta prova pilot, el govern municipal està elaborant una ordenança de tinença responsable d'animals.

El sistema consisteix en un recol·lector de l'orina dels gossos pensat per a nuclis urbans. De moment, l'Ajuntament ha instal·lat dos dispositius d'Urban Dog Nature, un al passeig dels Anglesos i l'altre al Camí Ral. Aquests recol·lectors es caracteritzen per ser ecològics, nets, i econòmics i solucionen la manca d'instal·lacions dels nuclis urbans destinades a satisfer les necessitats fisiològiques de les mascotes canines.

Amb els nous dispositius, que fan la funció de pipican, es millora també el compost orgànic, amb l'aportació dels nutrients de l'orina dels gossos, per així poder reutilitzar aquest compost als parcs i jardins del municipi. Les restes de poda ubicades a la base de l'Urban Dog Nature absorbeixen l'orina, neutralitzen les males olors i conformen un sistema net i de fàcil manteniment.

L'Ajuntament valorarà l'ús que facin els propietaris de gossos d'aquest nou sistema i en base als resultats decidirà si n'amplia la seva instal·lació a altres vies de Caldes. Alhora, el govern està elaborant una ordenança de tinença responsable d'animals que obligarà els seus propietaris a censar-los i obtenir la seva identificació amb el microxip.

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Sistema Urban Dog Nature19.4 KB

Relacionats

Acte
01/06/2019
A la riera, al bell mig del poble. Caldes d'Estrac
Notícia

Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu. 'Fes circular la teva llauna al groc' és una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Notícia

El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.

Butlletí