Bona participació a l'Acció Platges MET

Font: AMB

18/11/2020 - 10:22

El passat diumenge 25 d'octubre es va celebrar la 3a edició de l'Acció Platges MET, una jornada de sensibilització ambiental que va tenir lloc a les Jugatecambientals de Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Montgat. Durant les sessions es van realitzar actuacions participatives relacionades amb la gestió integral de les platges, competència de l'AMB, i que inclou, entre d'altres, la conservació dels sistemes dunars.

El passat diumenge 25 d'octubre es va celebrar la 3a edició de l'Acció Platges MET, una jornada de sensibilització ambiental que va tenir lloc a les Jugatecambientals de Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Montgat. Va ser una edició reduïda respecte a d'altres anys i condicionada per les mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19.

Es calcula que van participar al voltant de 90 persones a les activitats dels tres municipis. Va ser majoritàriament públic familiar que hi va acudir de manera esgraonada. Es va controlar l'aforament en tot moment i es van dividir els participants per unitats de convivència per tal de mantenir la distància de seguretat. 

Durant les sessions es van realitzar actuacions participatives relacionades amb la gestió integral de les platges, competència de l'AMB, i que inclou, entre d'altres, la conservació dels sistemes dunars.

A Castelldefels es va realitzar una plantació de borró, una espècie vegetal que potencia la consolidació dels ecosistemes dunars que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa. La plantació va permetre repoblar algunes zones més buides de vegetació properes a la Jugatecambiental.

Pel que fa a Sant Adrià de Besòs, també es va dur a terme una plantació popular. En aquest cas, a les zones adjacents a la desembocadura del riu Besòs, un espai de riquesa ecològica i de biodiversitat. Els participants hi van plantar espècies com el borró, el lliri de mar o el card marí.

A la platja de Montgat, que pertany al litoral metropolità nord i que no compta amb aquests espais dunars, es va realitzar una activitat paral·lela de dibuix naturalista amb l'objectiu de transmetre la importància de la biodiversitat a les platges metropolitanes.

La valoració de la jornada de participació és positiva. Ha tingut una bona acollida de públic al que s'ha pogut transmetre els reptes i problemes del litoral, com el canvi climàtic i l'afectació en la seva regressió. Els participants han pogut viure les platges des d'una altra percepció, concebent-les com a espais naturals i ecosistemes, a més de la seva importància socioambiental.

L'Acció Platges Met forma part del 14è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l'AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels respectius municipis metropolitans.


 

Relacionats

Entrevista

Hola, com estàs? Soc un castanyer i m’agradaria que te m’emportessis a casa teva. Et faré feliç i enverdirem Barcelona... Així comencen les cartes d’amor que Jordi Magrinyà Domingo escampa per tota la ciutat, amb l’objectiu de reconnectar les persones amb la natura i posar verd a tots els balcons de la ciutat. Per això salva llavors, les germina i les deixa pel carrer quan ja són plantetes per qui se les vulgui endur a casa seva. Parlem amb ell per saber-ne més de la iniciativa Enverdim Barcelona, que ja està escampant-se per altres municipis i creant comunitat, perquè com ell diu, les plantes també uneixen les persones.

Notícia

La dirigirà José M. Gil, director del Centre de Recerca en Economia del Desenvolupament Agroalimentari UPC-IRTA (CREDA) i cap del programa d’Economia Agroalimentària de l’IRTA.

Article

El taller és gratuït amb inscripció prèvia abans del 17 de setembre i està adreçat a infants de 6 a 12 anys. L’activitat se celebrarà al Casal de les Escodines el dissabte 19 de setembre i consisteix en una caminada fotogràfica guiada amb parades d’observació d’elements d’interès cultural i industrial de la ciutat. Les fotografies realitzades i seleccionades participaran en un concurs i una exposició que es podrà veure al Casal de les Escodines del 8 al 30 d’octubre.

Butlletí