Bona acollida de les noves línies de bus per accedir al Montseny

Font: Ferran Polo, Pol Purgimon. El 9Nou.cat

19/10/2018 - 12:02
Usuaris pujant al autobus. Pol Purgimon

Usuaris pujant al autobus. Pol Purgimon

Unes 350 persones van fer servir entre el 13 i el 15 d'octubre el nou servei d’autobusos que facilita l’accés amb transport públic al Montseny des de l’estació de Sant Celoni. La majoria d’usuaris es van concentrar divendres i dissabte. Diumenge, pel mal temps, la xifra va ser molt reduïda. El servei amb més demanda va ser el de Santa Fe.

Unes 350 persones van fer servir entre el 13 i el 15 d'octubre el nou servei d’autobusos que facilita l’accés amb transport públic al Montseny des de l’estació de Sant Celoni. La majoria d’usuaris es van concentrar divendres i dissabte. Diumenge, pel mal temps, la xifra va ser molt reduïda. “Aquests dies morirem d’èxit”, pronosticava un xofer d’un dels busos que divendres estrenava la ruta.

El servei amb més demanda va ser el de Santa Fe amb 285 passatgers que, entre divendres i dissabte, van pujar i baixar des del centre d’informació de Fogars. De fet, es va haver de posar un segon vehicle en alguna expedició de pujada al migdia. També en les darreres de retorn a la tarda, sobretot divendres perquè dissabte, pel mal temps, molts visitants van avançar la tornada al migdia. En aquesta línia, la demanda va quedar repartida de forma força equitativa entre els dos dies.

Cap a Fontmartina, van pujar unes 35 persones i van baixar-ne una cinquantena perquè van fer ús del servei un grup d’excursionistes que només van baixar. La demanda va ser més gran divendres.

Del global de passatgers, un centenar de persones van fer el recorregut que uneix l’estació de Sant Celoni amb el punt d’informació de Fogars, on cal fer transbordament. Les dues línies d’autobús estan gestionades per Sagalés, que n’és el concessionari.


 

Relacionats

Notícia

Quatre nous vehicles elèctrics s'han incorporat a la flota de vehicles de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Concretament es tracta de dues furgonetes, una per al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i l'altra per al Parc Natural del Montseny, un turisme per al Parc Agrari del Baix Llobregat i un altre per als serveis generals de l'àrea de Barcelona.

Notícia

Durant els mesos de la crisi sanitària per la covid-19 es van impulsar diverses mesures municipals per fomentar la mobilitat sostenible i garantir la distància de seguretat. A partir del setembre es posaran en marxa més actuacions per seguir incrementant l’espai públic per als vianants i ampliar els carrils bus i els corredors bici. També es mantenen 34 dels 60 carrers delimitats com a itineraris segurs temporals que es van obrir durant el desconfinament i alguns, com la via Laietana, s’incorporaran al programa “Obrim carrers”, que es reactivarà a la tardor.

Notícia
Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Via Laietana, carrer de Sants i passeig de Sant Joan quedaran lliures de trànsit el cap de setmana, i els ciclistes i el bus guanyen espai als cotxes.

Butlletí