Bilbao rep un premi internacional per millorar el seu paisatge natural i urbanístic

Font: Efe Verde
31/10/2011

La ciutat de Bilbao ha estat guardonada amb el premi internacional LivCom Awards que reconeix la seva capacitat per construir "una comunitat local sostenible i habitable" des d'una perspectiva ambiental en el seu procés de regeneració urbanística.

La distinció ha estat concedida a la capital biscaïna en l'apartat referit a la "Millora dels Paisatges Natural i Construït", segons ha informat avui el seu Ajuntament en un comunicat.

El lliurament del guardó va tenir lloc a la ciutat sud-coreana de Songpa en el transcurs d'un sopar de gala, i va ser recollit per Juan Féliz Madariaga, director general de l'empresa municipal de promoció exterior Bilbao Next.

Els premis LivCom Awards van ser instituïts el 1997, estan avalats pel Programa de l'ONU per al Medi Ambient i constitueixen l'únic certamen al món que reconeix el treball de les ciutats en gestió mediambiental, precisa el consistori bilbaí.

L'objectiu d'aquests guardons és estimular la innovació i el lideratge per crear "entorns vibrants i ecològicament sostenibles"

Relacionats

Article

El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2019 per reconèixer públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. Enguany el Premi s’emmarca en la temàtica de la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat, particularment en la conservació i la protecció de la biodiversitat vegetal a Catalunya. El termini de presentació de les candidatures és del 6 de juliol fins al 16 de setembre de 2019, inclòs.

Notícia

Es tracta d’un premi que vol generar consciència sobre el malbaratament alimentari i la necessitat de reduir-lo, a partir d’idees creatives i innovadores sobre què es pot fer per evitar llençar els aliments. La participació en aquesta 4a edició ha estat de 901 persones, un 78% més que l’any passat, i un total de 235 propostes, 145 contes il·lustrats i 90 vídeos amb idees, 10 més que a la passada edició.

Butlletí