BforPlanet reivindica la col·laboració público-privada com a clau per a l’impuls dels ODS

12/07/2021 - 12:38

La primera edició de BforPlanet, el saló organitzat per Fira de Barcelona per tal de promoure l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, ha tancat aquest 8 de juliol les seves portes amb una crida a aconseguir un millor futur per a les pròximes generacions establint aliances entre administracions i empreses, i apostant per un nou model de desenvolupament socioeconòmic. L’esdeveniment, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ja prepara una edició més gran pel proper mes de maig de 2022.

L’esdeveniment, que se ha celebrat ahir i avui al Palau de Congressos del recinte firal de Montjuïc, ha aplegat 83 experts nacionals i internacionals i 40 empreses, i ha registrat prop de 1.000 assistents presencials, i d’altres 4.000 digitals, de 38 països, que han seguit les ponències del congrés a través de la plataforma online.

El certamen ha posat de manifest la necessitat d’apostar de manera ferma des de l’àmbit privat pel compliment dels ODS en el futur més immediat, i d’impulsar la recuperació econòmica després de la pandèmia fomentant un desenvolupament sostenible mitjançant l’establiment d’aliances sòlides i transversals entre governs, empreses i societat.

En aquest sentit, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha afirmat que “BforPlanet ha donat un primer pas demostrant ser un esdeveniment necessari per contribuir al compromís de tots en el compliment dels ODS i per generar nous ponts de col·laboració per assolir un futur sostenible”.

Per la seva part, el cofundador de BforPlanet, Francisco Lombardo, ha fet una crida a la comunitat internacional per “declarar un nou dret humà universal, el dret humà al futur”, tenint present que “les generacions que encara no han nascut encara son, ja per ser, un col·lectiu vulnerable”.

Així mateix, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat que “l’aposta del congrés d’enguany celebrat a Barcelona ha estat un punt de partida perquè les properes edicions ajudin a consolidar el debat internacional de l’economia sostenible”.

Empreses, experts, governs i startups
El nou esdeveniment de Fira de Barcelona ha convertit la capital catalana en el centre del debat sobre sostenibilitat amb la participació d’experts, alts càrrecs polítics, directius d’empreses i representants d’institucions i organismes internacionals com World Bank, OCDE, ONU, UE, Ajuntament de Barcelona, Govern d’Espanya, Generalitat de Catalunya o World Wild Fundation, i empreses com Amazon, Agbar, Danone, Coca-Cola, PepsiCo, Unilever, Renfe o BBVA, entre d’altres.

Però, també han estat protagonistes les startups enfocades al desenvolupament sostenible que hi han participat en una competició en què avui han fet les seves presentacions les cinc finalistes.

A més, BforPlanet ha participat en la campanya de l’ONG internacional Plant-For-The-Planet, contribuint a la plantació de més de 5.000 arbres en diferents boscos del món.

Fira de Barcelona ja prepara la pròxima edició de BforPlanet, que combinarà el congrés amb espai expositiu i que està previst que tingui lloc el maig de 2022, amb l’objectiu de consolidar-se com a esdeveniment de referència internacional per al compliment dels ODS per part d’empreses i administracions.


 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Butlletí