Barcelona treballa en el seu Pla de prevenció de residus

Font: Ajuntament de Barcelona
23/11/2011 - 00:00
L'Ajuntament de Barcelona treballa en el seu Pla de prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir la generació de brossa dels 1,54 quilos per habitant i dia als 1,38. L'inici del pla coincideix amb la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que programa activitats al voltant de la reducció de la generació de brossa i el reaprofitament.

A Barcelona, cada habitant produeix 1,54 quilos al dia de residus. Reduir aquesta xifra en un 10%, per arribar als 1,38 quilos per barceloní i dia el 2018 és l'objectiu que es proposa el Pla de prevenció de residus que prepara l'Ajuntament de Barcelona.

"És un objectiu difícil, molt ambiciós", ha admès el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, "per això serà un treball de tot l'Ajuntament, en conjunt amb tots els grups municipals".

Tot i que per ara només es preveuen les línies estratègiques que cal seguir (presentades en comissió), s'intentarà assolir la reducció en la producció de residus a través de la prevenció, és a dir, accions que es poden fer abans que el producte es converteixi en residu.

Aquest és el primer pla d'aquest tipus d'una gran ciutat a l'Estat espanyol, i pretén seguir les directrius europees.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 19 al 27 de novembre se celebra la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, unes jornades en què s'organitzen activitats, exposicions, tallers i xerrades, que volen aportar estratègies i nous hàbits per reduir al màxim la generació de brossa.

El programa de la setmana a Barcelona inclou mercats d'intercanvi de roba i llibres, una exposició de material reaprofitable provinent de punts verds, espectacles al voltant del reciclatge o tallers de cuina d'aprofitament.

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància d'incorporar bons hàbits en la prevenció de residus i la reutilització.

Podeu consultar totes les activitats de la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus al web de Medi Ambient.


Més informació: 

Especial de Sostenible.cat sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

AdjuntMida
Image icon residusg.988.jpg162 KB

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32
Notícia

S'inicia la tramitació per triplicar el pressupost destinat a la inspecció del servei de neteja i recollida de residus. L’objectiu és augmentar les inspeccions setmanals, de 600 a 1.800, monitorar el servei i aplicar-hi millores en temps real i automatitzar la gestió d’incidències.

Butlletí