Barcelona treballa en el seu Pla de prevenció de residus

Font: Ajuntament de Barcelona
23/11/2011
L'Ajuntament de Barcelona treballa en el seu Pla de prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir la generació de brossa dels 1,54 quilos per habitant i dia als 1,38. L'inici del pla coincideix amb la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que programa activitats al voltant de la reducció de la generació de brossa i el reaprofitament.

A Barcelona, cada habitant produeix 1,54 quilos al dia de residus. Reduir aquesta xifra en un 10%, per arribar als 1,38 quilos per barceloní i dia el 2018 és l'objectiu que es proposa el Pla de prevenció de residus que prepara l'Ajuntament de Barcelona.

"És un objectiu difícil, molt ambiciós", ha admès el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, "per això serà un treball de tot l'Ajuntament, en conjunt amb tots els grups municipals".

Tot i que per ara només es preveuen les línies estratègiques que cal seguir (presentades en comissió), s'intentarà assolir la reducció en la producció de residus a través de la prevenció, és a dir, accions que es poden fer abans que el producte es converteixi en residu.

Aquest és el primer pla d'aquest tipus d'una gran ciutat a l'Estat espanyol, i pretén seguir les directrius europees.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Del 19 al 27 de novembre se celebra la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, unes jornades en què s'organitzen activitats, exposicions, tallers i xerrades, que volen aportar estratègies i nous hàbits per reduir al màxim la generació de brossa.

El programa de la setmana a Barcelona inclou mercats d'intercanvi de roba i llibres, una exposició de material reaprofitable provinent de punts verds, espectacles al voltant del reciclatge o tallers de cuina d'aprofitament.

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància d'incorporar bons hàbits en la prevenció de residus i la reutilització.

Podeu consultar totes les activitats de la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus al web de Medi Ambient.


Més informació: 

Especial de Sostenible.cat sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

AdjuntMida
Image icon residusg.988.jpg162 KB

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Butlletí