Barcelona signa un nou conveni per impulsar el vehicle elèctric

Font: Ajuntament de Barcelona
16/02/2011

L'Ajuntament de Barcelona ha signat, aquest 15 de febrer, un conveni de col·laboració amb l'empresa Bergé Automocion -representant a Espanya de l'empresa xinesa DYD Auto, un dels principals fabricants de vehicles elèctrics del món-, per promoure de manera activa la implantació del cotxe elèctric.

Gràcies a aquest conveni, l'empresa també cedirà temporalment diverses unitats del model de cotxe híbrid endollable a la flota de vehicles municipals. Per al consistori aquest conveni demostra que l'impuls del cotxe elèctric a Barcelona s'ha convertit en una de les apostes més fermes de la capital catalana per lluitar contra la contaminació.

En aquest sentit, per al primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, l'aposta del vehicle elèctric ajudarà, d'una banda, a reconvertir el sector de l'automòbil i, de l'altra, a combatre la contaminació.

"Hem d'ajudar que els vehicles privats, que han de continuar existint, siguin vehicles elèctrics o híbrids", ha expressat William Carnes, "com a aposta d'aquesta ciutat per lluitar contra la contaminació i el soroll".

Barcelona vol ser la capital de la mobilitat elèctrica
Un exemple de l'aposta de Barcelona per situar la ciutat i la seva àrea metropolitana com a nucli d'innovació del motor elèctric serà la celebració de la tercera edició de l'EV Battery Forum -del 12 al 14 d'abril-, un congrés on experts d'arreu del món debatran sobre la implantació d'aquest model de mobilitat.

En aquesta línia, Barcelona també serà la seu, el 2013, de la trobada mundial sobre tecnologia i mobilitat elèctrica més important del sector, el World Electric Vehicle Symposium and Exposition.

AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Barcelona138.68 KB

Relacionats

Butlletí