Barcelona, seu de les darreres novetats en vehicles elèctrics

Font: Verònica Heredia. Ajuntament de Barcelona
07/11/2013 - 00:00

Entre els dies 16 i 20 de novembre, a Barcelona tindran lloc dos esdeveniments que portaran a la ciutat les darreres novetats del sector del vehicle elèctric: l'EXPOelèctric Fórmula-e, per acostar aquest sistema de transport als ciutadans, i l'EVS27, considerat el fòrum de referència de la indústria del transport elèctric.

Barcelona és una ciutat implicada en el desenvolupament de l'ús del vehicle elèctric. Bon exemple d'això són algunes de les iniciatives del consistori de la ciutat per impulsar projectes en aquest àmbit, com la incorporació de vehicles híbrids i elèctrics en les flotes dels serveis municipals i de transport, el suport a serveis de lloguer de motos elèctriques, o els avantatges quant a l'impost de vehicles i la gratuïtat de les àrees blava i verda per als usuaris d'aquesta mena de vehicles.

Aquest mes de novembre, la ciutat reforça aquest compromís amb la celebració de dos esdeveniments que presentaran les darreres novetats en el sector: l'EXPOelèctric Fórmula-e que, per tercer any, vol acostar aquest sistema de transport als ciutadans, i l'EVS27, considerat el fòrum de referència de la indústria del transport elèctric i que se celebra per primera vegada a Barcelona.

Simposi mundial
Així, del 18 al 20 de novembre, l'EVS27 s'instal·la al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, un congrés que se centrarà en algunes de les principals "preocupacions" que encara existeixen en relació amb el vehicle elèctric, "com són els avenços tecnològics en les bateries i el desenvolupament de les infraestructures de recàrrega ràpida i sense fils", segons Adriana del Solar, directora del congrés.

En la trobada, 500 experts de tot el món, entre els quals líders de l'àmbit acadèmic, governamental i industrial, posaran sobre la taula també els reptes de futur del sector i les polítiques públiques per impulsar-lo. Però més enllà del debat, el congrés disposarà d'una part expositiva amb els darrers models de vehicle elèctric. De fet, el pes internacional en aquest aspecte és un dels punts forts de l'esdeveniment: hi haurà 170 expositors de tot el món i deu pavellons internacionals dedicats a països com la Xina, el Canadà, Noruega, els Estats Units o Alemanya.

El congrés també estrenarà la secció Project Dissemination, on es presentaran projectes internacionals que buscaran respostes i solucions aquí. A més, l'estand de l'Ajuntament dedicarà un espai als emprenedors amb nous projectes per aportar al sector.

El vehicle elèctric, a peu de carrer
Abans del congrés EVS27, els dies 16 i 17 de novembre, a l'Arc del Triomf se celebrarà l'EXPOelèctric Fórmula-e, un esdeveniment que permetrà a tota la ciutadania conèixer de prop els últims models de vehicles elèctrics del mercat i familiaritzar-s'hi a través d'activitats gratuïtes obertes a tothom.

"Si aconseguim que el ciutadà provi el vehicle elèctric, canviarem moltes coses", ha dit Ramon Caus, director d'EXPOelèctric Fórmula-e, que ha explicat que, a banda de l'oportunitat de provar aquesta mena de vehicles i d'oferir col·loquis en què es resoldran dubtes, el congrés presentarà dos esdeveniments importants: la presentació del primer taxi 100% elèctric a Barcelona, la furgoneta e-NV200 de Nissan, que es fabricarà a la planta de la companyia de la Zona Franca, i una demostració única a Europa de com seria una ciutat totalment elèctrica.

Aquesta prova es farà tallant el carrer de Roger de Flor, entre el parc de la Ciutadella i l'Estació del Nord, i fent-hi circular només vehicles elèctrics. Aquesta iniciativa pionera farà mesures sonomètriques, d'emissió de partícules i de calor per comparar les dades amb les d'una ciutat convencional.

Per tenir més informació sobre aquestes activitats, podeu seguir el perfil @EVS27Bcn i l'etiqueta #EVS27 a Twitter.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí