Barcelona serà el laboratori de la mobilitat del futur

La UPC, SEAT i Volkswagen Group Research trien Barcelona per crear la mobilitat del futur amb CARNET
06/06/2016 - 19:12

L’objectiu de CARNET és liderar la creació de noves tecnologies i conceptes per a la mobilitat i transformar las àrees metropolitanes en millors espais per viure

 

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), SEAT i Volkswagen Group Research donen el tret de sortida de CARNETCooperative Automotive Research Network—, el primer gran hub en recerca i innovació (R+I) centrat en l’àmbit de l’automoció i la mobilitat urbana del futur a Barcelona. Aquesta plataforma de coneixement i de col·laboració entre la indústria i la universitat tria la ciutat comtal com a camp de proves per assajar i potenciar noves solucions tecnològiques i conceptes que millorin la qualitat de vida dels ciutadans en l’àmbit de la mobilitat.

Un projecte de microcities o nous nodes i estacions multimodals de mobilitat i transport urbà, una aplicació mòbil (app) per conèixer la disponibilitat de places d’aparcament i una plataforma per compartir viatge són algunes de les iniciatives en marxa de CARNET. Mitjançant aquesta xarxa de cooperació en R+I sobre mobilitat urbana, la universitat i la indústria estableixen un front comú per crear, desenvolupar i fer realitat tecnologia innovadora que doni solució als futurs estils de vida urbans: nous sistemes de mobilitat i noves formes més eficients de fer servir els vehicles.Per al rector de la UPC, Enric Fossas, aquesta aliança “té el seu origen en la Càtedra SEAT de la UPC, un ens acadèmic que ha evolucionat cap a una acció més transversal: una xarxa d’indústria i universitat que, actuant sobre una ciutat com Barcelona, és una oportunitat per impulsar noves idees, per fer projectes urbans en la frontera del coneixement, alguns també amb la participació d’estudiants i doctorands de la UPC”.
 
“La indústria de l’automòbil contempla tres àmbits d’innovació: l’electrificació, el cotxe connectat i la conducció autònoma, i totes ens portaran a nous conceptes de mobilitat. El futur de l’automoció depèn de la recerca i la innovació”, assenyala el vicepresident d’R+D de SEAT, el Dr. Matthias Rabe. “SEAT vol ser una marca líder en el desenvolupament de noves soluciones de mobilitat i CARNET és la nostra aposta per crear la mobilitat urbana del futur a Barcelona, la ciutat que inspira els nostres vehicles”.

 “La mobilitat en el sector automobilístic està arribant a un canvi de paradigma i en el futur seran necessàries noves competències i tecnologies”, afirma el Professor Dr. Jürgen Leohold, director executiu de Volkswagen Group Research. “A través de CARNET, Volkswagen Group Research vol desenvolupar idees i impulsar projectes a Barcelona, una de les smart cities més atractives per a l’estudi de la mobilitat”.

 

Fotografia:
D’esquerra a dreta: El director executiu de Volkswagen Group Research, Jürgen Leohold; la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal ; el rector de la UPC, Enric  Fossas, i el vicepresident d’R+D de SEAT,  Dr. Matthias Rabe, en la presentació de CARNET a la UPC.


Categories: 

Relacionats

Notícia

A més de fomentar la mobilitat sostenible aquests punts de recàrrega ajudaran a disminuir els gasos amb efecte d’hivernacle, la contaminació acústica i l’impacte ambiental.

Notícia

L’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d’Europa ha tancat amb un rècord d’assistència total de prop de 25.000 visitants. Aquesta edició, que ha comptat amb la participació de 55 expositors, també ha registrat un rècord de vehicles elèctrics i híbrids endollables exposats, tant d’automòbils, com de motos, bicicletes i patinets elèctrics.

Notícia
Bicicletada a Tarragona

Bicicletada a Tarragona

Sota el lema Fes-li lloc a la bici, el document és el full de ruta perquè aquest mitjà de transport sigui protagonista d’una mobilitat més amable, sostenible i segura.

Butlletí