Barcelona renova el seu compromís amb la sostenibilitat

Després de 10 anys, l’Agenda 21 inicia un procés participatiu per renovar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona
Redacció
15/09/2012

El mes de setembre i octubre s'inicia un nou Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona. L'Agenda 21 de Barcelona ha complert els 10 anys de desenvolupament previstos, en un període d'actuació 2002-2012; i per aquest motiu inicia un procés participatiu per renovar-lo

En aquest nou pas, és imprescindible la contribució de les més de 800 entitats, empreses, institucions i escoles que actualment són signants del Compromís. Amb les aportacions de les convencions de signants, del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat i de documents de referència locals i internacionals, s'ha confeccionat un esborrany del futur Compromís que s'ha de sotmetre a debat.

Aquest debat es vehicularà a través del fòrum web i de diverses sessions presencials:

  • Fins el 5 d'octubre: deliberació de l'esborrany del Compromís, a través d'un fòrum web obert a propostes, esmenes i valoracions.
  • Els dies 14, 18, 19 i 20 de setembre: sessions de debat per complementar la deliberació on-line i afavorir l'intercanvi entre organitzacions.
  • El 18 d'octubre de 2012, al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra se celebrarà una Convenció de signants amb la fita de consensuar les aportacions prèvies a l'esborrany. Serà també una oportunitat per al reforç i la visualització de la xarxa de signants.

Paral·lelament, la Secretaria de l'Agenda 21 assessorarà les organitzacions que vulguin obrir processos d'informació i participació interns per enriquir les aportacions d'aquests col·lectius.

Més informació a la web www.bcn.cat/agenda21/noucompromis

Relacionats

Article

La participació ciutadana en les polítiques públiques és clau per a una bona governança de Catalunya. Dur a terme unes decisions que han estat socialitzades i enriquides amb les diverses visions dels col·lectius implicats és estratègic per a unes polítiques efectives.

Notícia

L’objectiu és afavorir el debat i contrastar idees sobre el nou reglament mentre aquest s’està elaborant

Butlletí