Barcelona recull 132.000 tones de brossa orgànica el primer any de la nova contracta de neteja

Font: Ajuntament de Barcelona
16/12/2010 - 00:00

Des que el novembre del 2009 es va implantar la nova contracta de neteja a Barcelona, la recollida orgànica s'ha situat en un 43% del total que es genera d'aquesta fracció, cosa que suposa 132.000 tones. Això situa la ciutat a 12 punts de l'objectiu marcat per al 2012, el 55%.

"La matèria orgànica era el gran repte de la nova contracta", ha assegurat la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol, però aquesta xifra deixa la ciutat "ben encaminada" per arribar a l'objectiu del 2012. De tota manera, el nivell d'impropis detectats en la matèria orgànica ha tingut un petit augment, i ha passat del 17 al 20,5%.

Més reciclatge
Pel que fa a la brossa recollida a Barcelona entre l'1 de novembre de 2009 i el 31 d'octubre de 2010, ha estat de 851.518 tones. El volum s'ha reduït en un 1,5%, sobretot a causa del context de crisi.

Tot i així, la recollida selectiva a la ciutat ha crescut en un 17%. "Tot i tenir menys residus, reciclem més. Fem un ús més responsable dels residus", ha valorat Mayol.

La nova contracta de neteja, amb una durada prevista de vuit anys, ha suposat la consolidació d'una plantilla de 4.601 persones, generant de manera directa 283 nous llocs de treball.

També es preveu un augment del 20% del parc mòbil. Fins ara, s'han incorporat 1.106 vehicles. Cal tenir en compte, també, l'avenç tecnològic, ja que són vehicles respectuosos amb el medi ambient.

Papereres amb apagadors de cigarretes
La nova contracta també treballa en l'augment del nombre de papereres. De moment, se n'han instal·lat 1.797 de les 6.480 previstes. A més, properament se'ls incorporarà un apagador de cigarretes i es treballarà en col·laboració amb els estancs per repartir cendrers de mà, per evitar que els fumadors llencin burilles a terra.

Quant a informació i conscienciació, s'han fet diverses campanyes per a la ciutadania i s'ha arribat de manera personalitzada a més de 300.000 llars (un 47%).

Reordenació de la Rambla
Sobre el procés de negociació iniciat per l'Ajuntament amb els propietaris de les antigues parades d'ocellaires, per tancar-les gradualment, l'alcalde ha declarat que la reconversió "no s'enfocava adequadament", ja que "s'ha vist que la dinàmica no era positiva".

Hereu ha explicat s'ha arribat a la conclusió que "cal generar més espai" i que "la Rambla ja té prou vitalitat per ocupar-la de manera excessiva" i "amb activitats que no tenen res a veure amb el que s'havia pactat".

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon contractag.104.jpg82.98 KB

Relacionats

Butlletí