Barcelona prova un model d'autobús híbrid

Un motor elèctric i un de gasoil sincronitzats permet reduir fins a un 30% la contaminació i el consum de combustible
Redacció
20/12/2008
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Aquesta setmana començarà la primera prova amb un prototip d'autobús híbrid amb un vehicle cedit per la companyia carrossera Castrosua que farà viatges en diverses línies regulars de la ciutat durant dos mesos. L'objectiu és acabar instal·lant aquesta tecnologia a la flota d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, el que permetrà reduir fins a un 30% la contaminació ambiental i el consum de combustible. Barcelona seria d'aquesta manera la primera ciutat d'Espanya que posa en servei aquest tipus d'autobusos

Estalvi d'energia i menys soroll
A part de reduir en un 30% el consum de combustible i la contaminació, s'espera que la reducció dels òxids de nitrogen arribi fins al 50%. Amb aquest sistema (un motor elèctric i un de gasoil sincronitzats), gran part de l'energia s'emmagatzema gràcies a un procés de frenada que deixa de consumir energia quan el conductor deixa de trepitjar l'accelerador. Pel que fa al soroll, els assaigs fets fins ara han constatat una reducció de la potència acústica de fins al 50% a causa del motor elèctric que incorpora l'autobús.

D'altra banda, els autobusos dièsel de la flota actual de Transports Metropolitans de Barcelona incorporaran també al 2010 la propulsió híbrida amb un motor elèctric.

AdjuntMida
Image icon Nou model d'autobús híbrid17.04 KB

Relacionats

Acte
29/02/2020 - 12:00
Parc de Can Buixeres

Butlletí