Barcelona posa en marxa l’assaig del nou model de distribució de contenidors de la ciutat al Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample

22/09/2021 - 09:37

L’Ajuntament de Barcelona té previst iniciar un nou contracte per a la neteja i recollida de residus a la ciutat durant l’any 2022. Dins de les novetats que presenta aquest nou contracte i pels àmbits on encara no s’implementin sistemes individualitzats com el porta a porta està previst desplegar un nou model de distribució dels contenidors al carrer.

La nova distribució consisteix a col·locar en un mateix lloc els contenidors d’orgànica (marró) i de rebuig (gris) i els contenidors d’envasos de plàstic, llaunes i brics (groc), de paper i cartró (blau) i de vidre (verd) creant “illes” amb tots els contenidors de recollida de residus, sempre que sigui possible.

A partir del 18 d’octubre, una part del barri de Fort Pienc i de la Dreta de l’Eixample, acolliran l’assaig d’aquest nou model que es farà extensiu a la resta de la ciutat l’any vinent. L’assaig es realitzarà a la zona delimitada per Gran Via, Passeig de Sant Joan i Diagonal.

La distribució en illes permetrà:

  • Reduir el nombre total de contenidors a la via pública per guanyar espai públic i reduint soroll.
  • Instal·lar fins a un 25 % més de contenidors de recollida selectiva (fraccions de residus reciclables).
  • Apropar els contenidors d’orgànica a la resta de contenidors de recollida selectiva per facilitar a la ciutadania la correcta separació.

 

Objectiu per a 2025: reciclar el 55 % de tots els residus

Actualment a Barcelona la recollida selectiva està estancada en un 37,7%. L’objectiu és que el nou sistema ajudi a millorar i incrementar aquest percentatge i arribar a un 55% de recollida selectiva a l’any 2025.

 

Campanya de proximitat

Per explicar degudament el canvi a la ciutadania, un equip d’informació ambiental format per 16 educadors i educadores visitarà del 20 de setembre al 8 d’octubre tots els domicilis i als comerços de la zona i els entregarà el mapa detallat de les noves ubicacions dels contenidors. A més de les visites personalitzades, durant els dies previs al moviment es facilitarà informació des de les ubicacions dels contenidors que es modificaran de lloc.

El canvi es farà efectiu del 18 al 31 d’octubre. Durant aquestes setmanes i les posteriors es realitzarà una campanya de reforç i seguiment per resoldre dubtes, prevenir males praxis i recollir dades sobre el funcionament del nou model de distribució.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa de manera progressiva des del divendres 1 d’octubre el nou servei de recollida de residus i neteja viària, amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Article

Reduir, reutilitzar i reciclar és la regla d'or per a una gestió més sostenible dels residus. En aquest vídeo l'Ajuntament de Reus ens explica les iniciacives municipals per aconseguir una millor gestió dels residus.

Butlletí