Barcelona posa en marxa l’assaig del nou model de distribució de contenidors de la ciutat al Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample

22/09/2021 - 09:37

L’Ajuntament de Barcelona té previst iniciar un nou contracte per a la neteja i recollida de residus a la ciutat durant l’any 2022. Dins de les novetats que presenta aquest nou contracte i pels àmbits on encara no s’implementin sistemes individualitzats com el porta a porta està previst desplegar un nou model de distribució dels contenidors al carrer.

La nova distribució consisteix a col·locar en un mateix lloc els contenidors d’orgànica (marró) i de rebuig (gris) i els contenidors d’envasos de plàstic, llaunes i brics (groc), de paper i cartró (blau) i de vidre (verd) creant “illes” amb tots els contenidors de recollida de residus, sempre que sigui possible.

A partir del 18 d’octubre, una part del barri de Fort Pienc i de la Dreta de l’Eixample, acolliran l’assaig d’aquest nou model que es farà extensiu a la resta de la ciutat l’any vinent. L’assaig es realitzarà a la zona delimitada per Gran Via, Passeig de Sant Joan i Diagonal.

La distribució en illes permetrà:

  • Reduir el nombre total de contenidors a la via pública per guanyar espai públic i reduint soroll.
  • Instal·lar fins a un 25 % més de contenidors de recollida selectiva (fraccions de residus reciclables).
  • Apropar els contenidors d’orgànica a la resta de contenidors de recollida selectiva per facilitar a la ciutadania la correcta separació.

 

Objectiu per a 2025: reciclar el 55 % de tots els residus

Actualment a Barcelona la recollida selectiva està estancada en un 37,7%. L’objectiu és que el nou sistema ajudi a millorar i incrementar aquest percentatge i arribar a un 55% de recollida selectiva a l’any 2025.

 

Campanya de proximitat

Per explicar degudament el canvi a la ciutadania, un equip d’informació ambiental format per 16 educadors i educadores visitarà del 20 de setembre al 8 d’octubre tots els domicilis i als comerços de la zona i els entregarà el mapa detallat de les noves ubicacions dels contenidors. A més de les visites personalitzades, durant els dies previs al moviment es facilitarà informació des de les ubicacions dels contenidors que es modificaran de lloc.

El canvi es farà efectiu del 18 al 31 d’octubre. Durant aquestes setmanes i les posteriors es realitzarà una campanya de reforç i seguiment per resoldre dubtes, prevenir males praxis i recollir dades sobre el funcionament del nou model de distribució.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Notícia

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública i l'empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus, Reus Net, ha iniciat a mitjans d'abril una prova pilot per escollir el nou sistema de contenidors intel·ligents que ha de permetre incrementar els índexs de recollida selectiva a la ciutat.

Butlletí