Barcelona participa a la trobada del C40, dins els actes paral·lels de Rio+20

Font: Diputació de Barcelona
20/06/2012 - 00:00
"Alcaldes de megaciutats actuant contra el canvi climàtic" es troben a Rio de Janeiro en la jornada prèvia a la Cimera de la Terra Rio+20. La Diputació de Barcelona va ser-hi en aquesta trobada Rio+C40

C40 és una associació de grans ciutats mundials que treballen en la protecció del clima. Aquesta associació està liderada per Nova York, l'alcalde de la qual, Sr. Michael Bloomberg, va assistir a l'esdeveniment

C40 Cities Climate Leadership Group és una associació de grans ciutats mundials que treballen en la protecció del clima. Aquesta associació està liderada per Nova York, l'alcalde de la qual, Sr. Michael Bloomberg, va assistir a l'esdeveniment Rio+C40 celebrat a Forte de Copacabana (Rio de Janeiro) en el marc dels actes paral·lels de Rio+20.

Anteriorment, aquesta associació era anomenada C20 i estava liderada per Londres però després es va ampliar fins a 40 ciutats i va agafar-ne el lideratge Nova York.

Apart de Nova York, representants d'altres grans ciutats del món van coincidir en aquesta trobada del C40: Los Angeles, San Francisco, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Seúl, Londres, Ciutat de Mèxic, Johannesburg i també Barcelona. El Sr. Joan Puigdollers, Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona i Diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, hi va assistir en representació de l'alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trias. També hi va assistir la Diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Sra. Mercè Rius. Les úniques dues ciutats d'Espanya que en formen part són Madrid i Barcelona.

En aquesta trobada, que tenia per títol "Rio+C40: Alcaldes de megaciutats actuant contra el canvi climàtic", va quedar clar el compromís de les grans ciutats per continuar treballant en la línia de passar a l'acció per mitigar el canvi climàtic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per altra banda, C40 és una de les entitats convidades a participar en el procés de desenvolupament del City Protocol per "smart cities", un procés nascut a iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest protocol consisteix en un sistema de certificació de ciutats que permetrà mesurar el grau d'eficiència i qualitat de les ciutats del món a partir d'indicadors que avaluen aspectes estructurals, funcionals, metabòlics i socials. L'objectiu d'aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i que ha estat recentment premiada en el marc del Città Visibili Torino, és poder garantir la gestió eficient dels recursos i la integració de les innovacions tecnològiques a la ciutat per tal de millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

A la web riomes20.cat es pot fer un seguiment de què diu la premsa sobre les conclusions resultants de la celebració de la Cimera de la Terra Rio+20.

Relacionats

Butlletí