Barcelona ocupa el 8è lloc entre els millors sistemes de transport públic europeus

Resultats d'un estudi de la Federació Internacional de l'Automòbil
Redacció
30/03/2010

Els inspectors de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) han visitat 23 ciutats europees per evaluar el funcionament seus sistemes de transport públic. D'acord amb aquest estudi, les ciutats amb el millor transport públic són Munic, Hèlsinki, Viena i Praga. Barcelona ocupa el vuitè lloc de la llista, molt per sobre de Madrid, que ocupa el lloc 19.

Munic va ser l'única ciutat que va aconseguir la qualificació de "molt bona". Segons els investigadors, l'única cosa que no és excel·lent en el transport públic d'aquesta ciutat són les seves tarifes, que han estat qualificades només com a "acceptables". Hèlsinki, per la seva banda, ofereix molt bona informació a la web, cosa que li ha fet guanyar punts. Per contra, els pitjors sistemes de transport públic, d'acord amb la FIA, els trobem a Zagreb (Croàcia), Ljubljana (Eslovènia) i Budapest (Hongria).

Segons la FIA, les ciutats europees han d'assumir que han de millorar els seus sistemes de transport públic: cada cop hi viu més i més gent a les ciutats, i la necessitat d'un bon sistema de transport públic és més important ara que mai. Per tal d'evitar els col·lapses del futur, adverteixen els experts de la FIA, s'ha de començar a treballar ara.

Més informació i resultats de l'estudi a: EuroTest 2010 

Relacionats

Butlletí