Barcelona obté 180 m3 d'encoixinat gràcies a la recollida dels arbres de Nadal

Font: Ajuntament de Barcelona
02/02/2014 - 00:00

Finalitzada la recollida de restes vegetals dels ornaments nadalencs i d'arbres de Nadal, l'Ajuntament ha obtingut 180 m3 d'encoixinat o mulching que s'usarà per enriquir i airejar la terra dels espais enjardinats de la ciutat. Aquests 180 m3 poden servir per cobrir uns 3.500m2 de parterres.

L'encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d'humitat i l'aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l'aparició de males herbes. A Barcelona l'encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l'interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d'arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.

Amb aquesta actuació finalitza la campanya de recollida, en marxa del 7 fins al 17 de gener amb la instal·lació de 220 punts de recollida d'arbres de Nadal i elements vegetals nadalencs per tots els districtes de la ciutat, per evitar abandonaments incívics que pertorbin l'espai públic i per aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat.

Els arbres recollits han estat transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on s'han triturat per ser convertits en encoixinat, previ procés de maduració d'aquestes restes. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d'encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l'any.
Anualment es realitza una nova aportació d'encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d'aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l'any.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon arbresG.jpg124.94 KB

Relacionats

Butlletí