Barcelona millora el mapa ciclista

El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es
Font: Ajuntament de Barcelona
04/07/2013 - 00:00

Es construiran i ampliaran 12 carrils bici, s'actuarà en 10 cruïlles conflictives i s'incorporaran 2.000 nous aparcaments, entre d'altres mesures. També cal destacar que de l'1 al 7 de juliol està celebrant-se la Setmana de la Bicicleta per tal impulsar l'ús de la bicicleta a la ciutat.

El Govern Municipal de Barcelona afirma que continuarà treballant per la millora de la infraestructura ciclista a la capital catalana i, fins a finals d'any, s'hi invertiran 2,5 milions d'euros.

Concretament, es construiran i ampliaran 12 carrils bici de la ciutat que permetrà ampliar a 23,2 quilòmetres bidireccionals més d'infraestructura ciclista.

Pel que fa a les cruïlles de la ciutat que presenten major índex d'accidentalitat també s'hi treballarà per disminuir els riscos amb solucions a mida per a cada punt. A dia d'avui ja han finalitzat les actuacions programades a la plaça de Tetuan, a Paral·lel-Calàbria i a de Gran Via-Calàbria. La resta d'actuacions es realitzaran abans de finals d'any.

A més, s'instal·laran 1.000 noves barres per l'estacionament de bicicletes, incorporant 2.000 places d'aparcament en superfície a la ciutat. Actualment, Barcelona disposa de 21.673 places d'estacionament de bicicletes.

L'alcalde Xavier Trias explica l'objectiu de totes aquestes mesures: "Tot això és un impuls per afavorir l'ús de la bicicleta a la ciutat. Aquest mitjà de transport ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu important però hem de ser capaços de que no sigui només un fenomen puntual sinó que es converteixi en la via de transport normal per la ciutat".

També continuen les tasques de senyalització amb el pictograma-bicicleta a totes les entrades dels carrers amb un únic sentit de circulació, el que indica que els vehicles no poden circular a més de 30 kilòmetres per hora, igual que passa a les zones 30.

El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, apunta: "Cal que tothom tingui clar que en aquests trams, la bicicleta va a una velocitat correcta i els vehicles han de respectar-ho".

A banda, l'Ajuntament de Barcelona incorpora una nova guia 2.0. de la bicicleta on es podrà buscar informació sobre carrils bicis, vies ciclables, zones 30, Ronda Verda i Bicing, entre d'altres.

La Setmana de la Bicicleta
De l'1 al 7 de juliol se celebra a Barcelona la 14ª edició de la Setmana de la Bicicleta. Hi ha programades activitats amb l'objectiu de promoure l'ús cívic de la bicicleta com a mitjà habitual de desplaçament a la ciutat i millorar els hàbits de conducció per aconseguir una mobilitat més sostenible, cívica i segura.

El cap de setmana serà el punt àlgid de la celebració amb circuits infantils, un concurs virtual de fotos, un mercat de bicicletes usades i, fins i tot, una bicicletada nocturna.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon bicisg.jpg156.45 KB

Relacionats

Butlletí