Barcelona invertirà 62 milions d'euros en millorar el seu enllumenat

Es canviaran 30.000 punts de llum per evitar la contaminació lumínica i aprofitar al màxim la seva potència
Font: Aj. Barcelona
20/01/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Barcelona invertirà durant aquest mandat 62 milions d'euros en millorar l'enllumenat de la ciutat, segons ha informat la cinquena tinent d'alcalde, Imma Mayol, que ha explicat que es canviaran 30.000 punts de llum per evitar la contaminació lumínica i aprofitar al màxim la seva potència. "Volem una ciutat il·luminada però no una ciutat aparador", ha dit Mayol, qui ha recordat que "Barcelona compleix les recomanacions internacionals" en matèria d'il·luminació.

La modernització de l'enllumenat es farà a tota la ciutat, però s'actuarà de manera especial, millorant-ne la il·luminació, en alguns dels carrers principals de la ciutat, com ara els carrers Mallorca, Consell de Cent, Ausiàs Marc i la Diagonal, entre d'altres. A més, aquells parcs que siguin via d'accés, com ara el de l'Espanya Industrial i el de la Tamarita, incrementaran la seva il·luminació. En canvi, en aquells que queden tancats a la nit s'atenuarà el nivell d'il·luminació. D'altra banda, també s'està estudiant il·luminar tots els dies de la setmana les façanes d'edificis emblemàtics o històrics, tot i que abans caldrà "marcar una estètica de ciutat", ha assegurat Mayol.

Primeres proves amb LEDS
A més, la tinent d'alcalde ha informat que el consum d'energia ha baixat tot i haver-hi més punts de llum. De fet, entre 2006 i 2008 es va reduir un 2% el consum i es continuarà reduint amb aquestes actuacions. En aquest sentit, el consistori podria introduir un nou tipus de llum, basada en les possibilitats dels LEDS, que es començaran a provar de manera experimental al Teatre Grec i a alguns carrers del 22@. D'altra banda, l'ajuntament continua apostant per les llums de vapor de sodi, menys contaminants que les de vapor de mercuri.

Més informació: Pla de millora de l'enllumenat de Barcelona (PDF)

AdjuntMida
Image icon farola.jpg8.16 KB

Relacionats

Acte
29/02/2020 - 12:00
Parc de Can Buixeres

Butlletí