Barcelona guardonada als Premios Biodiversidad 2010

La Fundación Biodiversidad lliura a Barcelona el segon premi LIFE+ per la seva política ambiental a favor de la preservació de la biodiversitat
Font: Ajuntament de Barcelona
17/09/2010

L'Ajuntament de Barcelona ha rebut el segon premi LIFE+ "Capitals Europees de la Biodiversitat" impulsat per la Fundación Biodiversidad per la seva política ambiental a favor de la preservació de la biodiversitat en la categoria D per a ciutats de més de 30.000 habitants. El veredicte s'ha donat a conèixer aquest 15 de setembre en el transcurs de la cerimònia d'entrega dels Premis del Concurs "Capital de la Biodiversitat", edició 2010, celebrat a la seu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, a Madrid, on ha assistit la Tinenta d'Alcalde de Medi Ambient, Imma Mayol.

El jurat ha destacat en el seu veredicte l'aposta de Barcelona pels parcs de proximitat amb la creació d'una xarxa d'espais verds urbans que permet que els ciutadans disposin d'un espai verd a menys de cinc minuts del seu domicili. Altres projectes destacats, a criteri del jurat, són la Xarxa d'Horts Urbans o els programes de suport a la fauna dels edificis i de suport dels amfibis, així com el compromís de la ciutat amb la Red Española para la Biodiversidad.

La ciutat de Vitòria-Gasteiz s'emporta el primer premi
Barcelona era la ciutat finalista amb major nombre d'habitants en la seva categoria i competia amb 26 municipis més per aquest reconeixement. La ciutat ha arribat a la fase final juntament amb Gijón, Sant Sebastià, Vitòria-Gasteiz, i Santander. El primer premi ha estat per a la ciutat de Vitòria-Gasteiz, el segon per Barcelona i el tercer per a Sant Sebastià.

El concurs "Capital de la Biodiversitat", d'abast nacional, està impulsat per la Fundación Biodiversidad amb l'objectiu de fomentar les iniciatives dels ajuntaments en temes relacionats amb la conservació de la biodiversitat. Aquest concurs, que inclou dues convocatòries al 2010 i al 2011 respectivament, s'emmarca en el projecte LIFE "Promoció de la Protecció de la Natura i de la Biodiversitat en Àrees Urbanes: Concurs Capital Europea de la Natura i la Biodiversitat". El concurs de l'any 2010 té com a temàtica prioritària els espais verds. A la convocatòria s'hi havien presentat 68 municipis de 14 comunitats autònomes sumant conjuntament més de 450 projectes.

L'acte d'entrega dels premis ha estat presidit pel secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua i president de la Fundación Biodiversidad, Josep Puxeu, i ha comptat també amb la presència de Pedro Castro, president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); Ana Leiva, directora de la Fundación Biodiversidad del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí; María Antonia Pérez, presidenta de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat 2010; María José Tegel, Autoritat Nacional de LIFE+; o Luis Jiménez, director de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya, entre d'altres autoritats.

 

Relacionats

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí