Barcelona estrenarà tres nous horts urbans

19/07/2022 - 11:58
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

On s’ubicaran els tres nous horts urbans que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona? Segons explica la documentació del projecte, els districtes escollits són Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí.

En total, es destinaran 149.000 euros a posar en marxa aquests espais, que el consistori defineix com a “parcel·les agrícoles”. Així, es duran a terme projectes d’adequació del terreny per fer-lo apte per plantar-hi a la Font Baliarda, a la carretera Alta de Roquetes 58 d’Horta-Guinardó; al carrer de la Verneda 21 de Sant Martí i a Travessera de Gràcia 265.

El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic. “S’han desenvolupat diversos projectes de participació ciutadana a la ciutat de Barcelona en relació amb la cura del verd urbà, on una de les peces clau ha estat l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús per estendre la pràctica de l’horticultura als diferents districtes de la ciutat”, afirmen des del consistori.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Notícia

El primer any del Contracte Agrari de Collserola (CAC) s’han aprovat 17 sol·licituds de projectes productius per a actuacions adreçades a la prevenció d’incendis, manteniment del mosaic agroforestal i biodiversitat, entre d’altres. La subvenció total ha estat de 67.190,26€, dels quals 17.208,45€ són per a la instal·lació de tanques cinergètiques per a deu finques diferents.

Butlletí