Barcelona estrenarà tres nous horts urbans

19/07/2022 - 11:58
La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa s’emmarca en l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús. Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 149.000 euros a posar en marxa tres “parcel·les agrícoles”, als districtes d'Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí. El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic.

On s’ubicaran els tres nous horts urbans que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona? Segons explica la documentació del projecte, els districtes escollits són Horta-Guinardó, Gràcia i Sant Martí.

En total, es destinaran 149.000 euros a posar en marxa aquests espais, que el consistori defineix com a “parcel·les agrícoles”. Així, es duran a terme projectes d’adequació del terreny per fer-lo apte per plantar-hi a la Font Baliarda, a la carretera Alta de Roquetes 58 d’Horta-Guinardó; al carrer de la Verneda 21 de Sant Martí i a Travessera de Gràcia 265.

El que es vol aconseguir amb aquestes transformacions, en paraules de l’Ajuntament, és portar “el verd a la ciutat” i mitigar els efectes del canvi climàtic. “S’han desenvolupat diversos projectes de participació ciutadana a la ciutat de Barcelona en relació amb la cura del verd urbà, on una de les peces clau ha estat l’activació de parcel·les verdes municipals actualment en desús per estendre la pràctica de l’horticultura als diferents districtes de la ciutat”, afirmen des del consistori.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Butlletí