Barcelona estrena la primera estació de recàrrega per a motos elèctriques

Sostenible.cat

15/03/2011 - 00:00
Barcelona, una ciutat amb tres-centes mil motos i ciclomotors, estrena la primera estació de recàrrega per a motos elèctriques, de la companyia Mobecpoint, a la cruïlla del carrer de Llull amb Bac de Roda.

En els propers dies, a més, se n'obrirà una altra al passeig de Joan de Borbó. Totes dues poden recarregar simultàniament fins a sis vehicles, tot i que està previst que la capacitat s'ampliï fins als deu punts de recàrrega en algunes estacions futures.

De fet, es preveu que la ciutat arribi a tenir una quinzena d'estacions com aquestes, per a un màxim de sis vehicles cadascuna.

En els propers mesos s'activaran tres nous punts de recàrrega: un al carrer de Duran i Bas (Ciutat Vella), un altre davant l'edifici de Media TIC del 22@ i un més al Campus Sud de la UPC.

"Volem ser un urban lab de la mobilitat elèctrica, un laboratori on es pot provar iniciatives pioneres com aquesta", ha dit el primer tinent d'alcalde, Jordi William Carnes.

A més, en els propers dies s'inaugura al Parc Científic un pàrquing amb 13 punts soterrats de recàrrega.

Es pot reservar dia i hora per a la recàrrega
L'estació Mobecpoint incorpora la innovació de poder reservar dia i hora per a la recàrrega. També es pot decidir el temps de recàrrega de la moto i hi ha la possibilitat que els usuaris rebin un avís per correu electrònic o pel mòbil quan el procés hagi acabat.

També s'han desenvolupat diferents aplicacions d'smartphones per modificar el temps de recàrrega a través del telèfon o mitjançant la pàgina web.

Iberdrola ha realitzat la instal·lació de les estacions i subministrarà energia verda de forma gratuïta fins al 2012.

Una vintena d'estacions de recàrrega de motos a Barcelona i els voltants
A més de les cinc estacions inicials, Mobecpoint, Iberdrola i Schneider Electric posaran en marxa aquest any altres projectes de mobilitat elèctrica a les universitats de l'àrea metropolitana i als hotels de la ciutat. De fet, Barcelona i els seus voltants tindran vint estacions Mobecpoint que podran donar servei a més de 120 motos elèctriques simultàniament.

Barcelona és pionera a l'Estat espanyol en el desenvolupament de la xarxa de punts de recàrrega. La ciutat ja compta amb 136 punts disponibles (entre estacions per a cotxes i per a motos), que es poden consultar a través de la web Live Barcelona, una xifra que s'ampliarà fins als 300 punts a finals d'any.

Cal subratllar també que del 12 al 14 d'abril la ciutat serà la seu de la tercera edició del congrés EV Battery Forum, on 60 experts debatran sobre mobilitat elèctrica.

Així mateix, Barcelona ha guanyat la candidatura davant París i Ginebra per organitzar el 2013 el World Battery, el simposi més gran sobre tecnologia i mobilitat elèctrica. 

Relacionats

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí