Barcelona Energia s’estén a nou municipis de l’àrea metropolitana

08/06/2021 - 14:17

La subministradora pública oferirà els seus serveis als nou municipis metropolitans que s’incorporaran com a accionistes de TERSA - Barcelona Energia durant el 2021.

Els ajuntaments de Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans se sumen a la comercialitzadora i podran gaudir d’energia cent per cent renovable, pública i de proximitat per als seus equipaments i l’enllumenat municipal. Al mateix temps, també disposaran d’assessorament personalitzat en la facturació i facilitats per dur a terme projectes de transició energètica, amb una atenció especial a l’impuls de l’autoconsum i l’optimització i la reducció del consum.

Aquesta ampliació segueix el pla Clima i Energia 2030, l’estratègia climàtica metropolitana, i es preveu que durant el 2022 encara més ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona se sumin al canvi.

Si en el futur els 36 municipis metropolitans s’integressin a Barcelona Energia, es calcula que en total es podrien estalviar cada any 660.000 euros i l’emissió de 33.402 tones de CO2 a l’atmosfera.


 

Relacionats

Notícia

L’entrada de nous vehicles el 2022, la més alta dels últims 15 anys, suposarà un pas endavant per millorar la mobilitat i el medi ambient a Barcelona

Notícia

Els estats que pateixen i patiran amb més duresa els efectes del canvi climàtic reclamen un “pacte d’emergència” per prendre mesures que frenin l’augment de les temperatures. El seu objectiu més immediat és pressionar a la cimera climàtica COOP26 que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) el proper mes de novembre perquè s’adoptin polítiques que evitin la “catàstrofe climàtica” imminent.

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Butlletí