Barcelona Energia s’estén a nou municipis de l’àrea metropolitana

08/06/2021 - 14:17

La subministradora pública oferirà els seus serveis als nou municipis metropolitans que s’incorporaran com a accionistes de TERSA - Barcelona Energia durant el 2021.

Els ajuntaments de Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans se sumen a la comercialitzadora i podran gaudir d’energia cent per cent renovable, pública i de proximitat per als seus equipaments i l’enllumenat municipal. Al mateix temps, també disposaran d’assessorament personalitzat en la facturació i facilitats per dur a terme projectes de transició energètica, amb una atenció especial a l’impuls de l’autoconsum i l’optimització i la reducció del consum.

Aquesta ampliació segueix el pla Clima i Energia 2030, l’estratègia climàtica metropolitana, i es preveu que durant el 2022 encara més ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona se sumin al canvi.

Si en el futur els 36 municipis metropolitans s’integressin a Barcelona Energia, es calcula que en total es podrien estalviar cada any 660.000 euros i l’emissió de 33.402 tones de CO2 a l’atmosfera.


 

Relacionats

Opinió

Estem davant d’un projecte global que traspassa fronteres i ha de comptar amb l’esforç solidari de la comunitat humana. El gran, immens, repte dels temps que vivim i que viurem els propers anys.

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article

La nova Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica té per objectiu global arribar a la naturalitat climàtica el 2050 amb una energia 100 % elèctrica. Què implica l’entrada en vigor d’aquest text? Ho desgranem a continuació.

Butlletí