Barcelona col·loca la primera pedra de la futura central de generació d'energies de la Zona Franca

Produirà gairebé tres milions de MWh anuals d'energia, la meitat a partir d'energies renovables o recuperades
Font: BCN.cat
02/03/2010

Un dels principals projectes en matèria d'eficiència energètica del sud d'Europa, la central de generació d'energies de la Zona Franca, ha començat a veure la llum aquest primer de març amb la col·locació de la primera pedra. L'edifici estarà llest a partir del 2011, però no serà fins al 2019 que la central produirà calor, fred i electricitat a ple rendiment.

La central funcionarà a partir de la generació de calor i fred, la regasificació i la vaporització de la biomassa. En primer lloc, la central aprofitarà el fred residual del procés de gasificació de la planta del port d'ENAGAS, a partir del qual es donarà servei a una xarxa de distribució de calor i fred a Fira de Barcelona, City Metropolitana i hospitals i hotels propers a la central. A més, de manera pionera, l'energia produïda en aquesta central tindrà un ús residencial al barri de la Marina. Produirà gairebé tres milions de MWh anuals d'energia, la meitat a partir d'energies renovables o recuperades, i estalviarà el consum d'energia equivalent a una ciutat de 60.000 habitants.

D'altra banda, el reaprofitament de les energies amb què es nodreix aquest edifici permetrà minimitzar l'impacte ambiental amb un estalvi de 13.400 tones de CO2 anuals. La planta de biomassa integrada a aquesta central permetrà també la generació de fins a 16.000 MWh d'electricitat a partir de la combustió de les més de 28.600 tones de restes vegetals procedents tant de les podes de Parcs i Jardins com de la massa forestal. A tots aquests elements de generació d'energia s'hi sumarà també la central de producció d'energia elèctrica amb captadors solars fotovoltaics ubicats al sostre de la planta de biomassa.

Relacionats

Acte
Acte
15/06/2019 - 11:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí