Barcelona adjuntarà en la factura de la llum consells per reduir el cost

Font: Ajuntament de Barcelona
29/02/2016 - 08:31

L’Ajuntament de Barcelona introduirà un díptic informatiu a la propera factura d’Endesa d’unes tres-centes deu mil llars de la ciutat. En l’imprès s’inclouran consells per reduir el cost d’aquesta factura i recomanacions per ajustar la potència contractada a les necessitats reals.

 

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat que aquesta mesura respon a la realitat que “moltes famílies tenen dificultats per pagar els rebuts i no disposen d’informació que els permeti entendre millor els conceptes de les seves factures”.

En el díptic també hi haurà les instruccions per accedir al bo social en els casos que compleixin els requisits, és a dir, llars amb tots els seus membres a l’atur, famílies nombroses o monoparentals de categoria especial, o persones més grans de 60 anys que cobrin pensions mínimes per jubilació, viduïtat o incapacitat permanent.

Segons Ortiz, “apoderar la ciutadania perquè conegui i exerceixi el seu dret” és una de les prioritats de l’Ajuntament, així com reclamar “canvis reguladors que garanteixin els subministraments com un dret bàsic i impedeixin els abusos d’algunes companyies sobre els usuaris”.

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest hivern quatre punts d’atenció a la pobresa energètica als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i als barris de la Marina, respectivament. Aquestes oficines han atès, en 2 mesos de funcionament, un total de 405 persones, 112 de les quals presentaven situació de risc de tall de subministrament.

 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Butlletí