Barcelona acull la segona edició de la Ruta Elèctrica de Catalunya, dins de l’Expoelèctric Fórmula-e

Font: dEComunicació
15/10/2014 - 00:00

Barcelona acollirà la segona edició de la Ruta Elèctrica de Catalunya el divendres 17 d'octubre, en el marc de l'Expoelèctric Fórmula-e, l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i tecnologies eficients del sud d'Europa. La primera edició de la ruta es va celebrar el 2012 i va aplegar un centenar de vehicles (cotxes i motocicletes) 100% elèctrics o híbrids endollables d'arreu de Catalunya i la seva organització -com la d'enguany- va anar a càrrec de Volt-Tour , una associació que promou l'ús del vehicle elèctric des de l'any 2000.

La Ruta Elèctrica 2014 té com a objectiu principal aplegar el màxim nombre de vehicles en ús, tant de particulars, com de l'Administració o de flotes d'empreses amb 100% de propulsió elèctrica i híbrids amb endoll. S'han definit tres rutes: la Sud (la del camp de Tarragona), la de Ponent (que ve de les terres de Lleida i passa per comarques com l'Urgell, l'Anoia, Bages o Vallès) i la del Nord (amb un circuit procedent de les terres gironines). De fet, entre d'altres, ja hi ha confirmada la participació d'ajuntaments com el de Sabadell o Sant Cugat del Vallès, empreses d'automoció d'Esparreguera, Girona o Esplugues i conductors particulars procedents de punts tant allunyats en el territori com Perpinyà o Castellolí, entre d'altres.

El president de Volt-Tour, l'enginyer Patrick Renau, creu que "tot i les dificultats administratives i els preus elevats que la indústria de l'automoció ofereix als seus clients a l'hora de comprar-se un vehicle elèctric, denotem el creixement de l'ús de la mobilitat elèctrica en el nostre país". Renau reivindica que "cal desenvolupar una xarxa de punts de recàrrega dels vehicles més completa i funcional", donat l'augment de vehicles elèctrics en circulació. "En aquest sentit, cal recordar el paper essencial que les energies renovables tenen amb els conceptes d'autoproducció i d'autoconsum en tot aquest procés de menor dependència energètica de l'exterior. El futur esta a les nostres mans", destaca.

Pel proper divendres, les tres rutes confluiran a les 17.30 hores de la tarda a l'Arc de Triomf, al passeig Lluís Companys de Barcelona. Els tres directors de ruta han dissenyat un recorregut amb diferents parades tècniques i punts de recàrrega al llarg de tot el circuit, fins arribar a la capital catalana, on també s'habilitarà una zona a Arc de Triomf per endollar-hi els vehicles.

Volt-Tour dóna suport a l'Expoelèctric Fórmula-e, una iniciativa organitzada per la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català d'Energia, l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i la Diputació de Barcelona. A més, compta amb la col·laboració de la Plataforma LIVEBarcelona, Green Emotion i Ibil.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon La-ruta-electrica-2012.jpg246.04 KB

Relacionats

Butlletí