Barcelona acull la primera trobada de ciutats espanyoles que implanten la mobilitat elèctrica

La ciutat disposa de 28 punts de recàrrega i a mitjans de 2011 en tindrà desplegats més de 220
Font: Ajuntament de Barcelona
19/05/2010

Barcelona ha acollit aquest dimarts 18 de maig, a la seu de Barcelona Activa, al districte 22@Barcelona, la I Trobada de Ciutats Movele, amb la participació de cinc ciutats espanyoles i representants de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Aquesta jornada de treball ha servit a l'Ajuntament de Barcelona per presentar el projecte LIVE, una plataforma d'impuls del vehicle elèctric per promoure i convertir l'Àrea Metropolitana de Barcelona en un hub d'innovació de la mobilitat elèctrica, en una zona en què la indústria automobilística té un pes econòmic important i representa el 20% del total de l'estat espanyol

La I Trobada de Ciutats Movele és la jornada que ha permès, per primera vegada, que les ciutats de Barcelona, Madrid i Sevilla -les tres primeres ciutats escollides pel desplegament de punts de recàrrega del Pla Movele- i, d'altres com Pamplona i Saragossa -que han entrat en la segona fase d'adjudicació- es reuneixin per posar en comú les iniciatives que estan portant a terme en mobilitat elèctrica i comparar l'estat de desplegament de cada ciutat.

El Pla Movele preveu crear 546 punts de recàrrega a Barcelona, Madrid i Sevilla
El Pla Movele, impulsat des de l'IDAE, té l'objectiu de crear una xarxa segura i eficaç d'estacions de recàrrega pel vehicle elèctric i preveu crear 546 punts de recàrrega durant el 2010, entre Barcelona, Madrid i Sevilla. A mitjans de 2011, Barcelona tindrà desplegats més de 220 punts de recàrrega, dels quals 191 (60 punt en superfícies i 131 en aparcaments públics soterrats) corresponen al Pla Movele i ja estaran en marxa a finals de 2010. La resta, corresponen a d'altres iniciatives impulsades per l'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya i el mateix Govern d'Espanya.

Durant la jornada, els tècnics representants de les diferents ciutats han debatut sobre la infraestructura desplegada actualment a les ciutats i sobre els projectes demostradors en mobilitat elèctrica (Living Labs). Barcelona disposa actualment de 28 punts ja en funcionament i l'Agència d'Energia de Barcelona n'ha licitat 20 més

 

Barcelona ha presentat la seva candidatura per acollir el congrés internacional més important sobre vehicle elèctric l'any 2011La I Trobada de Ciutats MOVELE també ha servit per presentar el projecte LIVE (Logística per la Implementació del Vehicle Elèctric) impulsat des de l'Ajuntament de Barcelona, des de les àrees de Mobilitat, Medi Ambient i Promoció Econòmica. LIVE també compta amb altres socis promotors, com la Generalitat, a través de l'ICAEN, SEAT i Endesa. En el marc d'aquesta iniciativa, Barcelona s'està promovent a escala nacional i internacional com un banc de proves urbà en mobilitat elèctrica, donant suport a projectes demostradors (Living Labs), i ha iniciat una estratègia de captació de fires i congressos del vehicle elèctric. En aquest sentit, Barcelona ja ha presentat la candidatura per esdevenir la seu del congrés més destacat del vehicle elèctric a escala global, l'Electric and Hybrid Vehicle Symposium (EVS27).

 

Relacionats

Butlletí