Barcelona acull la 6a edició de l’Aplec d’agricultura urbana

17/10/2019 - 10:11

Del 14 al 20 d’octubre Barcelona acollirà la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana, trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat, i que aquest any arriba a la 6a edició. L’agricultura urbana és una tendència creixent a la ciutat, i així ho
demostren el total de 464 horts de diferents tipologies que hi ha actualment a Barcelona.

La promoció de la biodiversitat a la ciutat i els beneficis que se’n deriven seran els protagonistes d’enguany. Per tant, moltes de les activitats estaran enfocades a dinamitzar la naturalització dels espais verds de la ciutat, tot sumant esforços a l’anomenada Estratègia d’Agricultura Urbana de l’ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquesta estratègia és aconseguir una ciutat ecològica, sana, inclusiva, cohesionada, justa i resilient i amb una ciutadania implicada en la gestió dels horts i en la promoció de l'agroecologia i la sobirania alimentària.

L’aplec 2019 comptarà amb diverses activitats alineades amb el projecte pilot pro biodiversitat de l’ajuntament per sembrar plantes herbàcies als escocells dels arbres. El taller d’escocells creatius i naturalitzem la plaça seran algunes d’aquestes activitats. La jornada central de l’Aplec se celebrarà el diumenge 20 d’octubre, a partir de les 11 h, i comptarà amb diferents activitats que se celebraran a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.

L'Aplec d’agricultura urbana és una iniciativa única a Catalunya, de participació gratuïta, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que té la vocació de connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i generar una xarxa de treball amb la finalitat de promoure aquesta pràctica. Compta amb l’ajut d’altres entitats com la cooperativa Conreu Sereny, Connect Hort, Arquicostura i Educahorts; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.

Podeu consultar aquí el programa de l'Aplec.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Des de l’any 2019, Ecologia Urbana i Política Alimentària Urbana de l’Ajuntament de Barcelona estan promovent una alimentació sana, justa i sostenible a Barcelona plantejada des de la sobirania alimentària.

Notícia
El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitats al terrats de cinc edificis públics de Barcelona, entre els quals hi ha la seu del Districte de Sants-Montjuïc, ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d'administracions locals i supralocals.
Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Butlletí