Barcelona acull la 6a edició de l’Aplec d’agricultura urbana

17/10/2019 - 10:11

Del 14 al 20 d’octubre Barcelona acollirà la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana, trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat, i que aquest any arriba a la 6a edició. L’agricultura urbana és una tendència creixent a la ciutat, i així ho
demostren el total de 464 horts de diferents tipologies que hi ha actualment a Barcelona.

La promoció de la biodiversitat a la ciutat i els beneficis que se’n deriven seran els protagonistes d’enguany. Per tant, moltes de les activitats estaran enfocades a dinamitzar la naturalització dels espais verds de la ciutat, tot sumant esforços a l’anomenada Estratègia d’Agricultura Urbana de l’ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquesta estratègia és aconseguir una ciutat ecològica, sana, inclusiva, cohesionada, justa i resilient i amb una ciutadania implicada en la gestió dels horts i en la promoció de l'agroecologia i la sobirania alimentària.

L’aplec 2019 comptarà amb diverses activitats alineades amb el projecte pilot pro biodiversitat de l’ajuntament per sembrar plantes herbàcies als escocells dels arbres. El taller d’escocells creatius i naturalitzem la plaça seran algunes d’aquestes activitats. La jornada central de l’Aplec se celebrarà el diumenge 20 d’octubre, a partir de les 11 h, i comptarà amb diferents activitats que se celebraran a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.

L'Aplec d’agricultura urbana és una iniciativa única a Catalunya, de participació gratuïta, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que té la vocació de connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i generar una xarxa de treball amb la finalitat de promoure aquesta pràctica. Compta amb l’ajut d’altres entitats com la cooperativa Conreu Sereny, Connect Hort, Arquicostura i Educahorts; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.

Podeu consultar aquí el programa de l'Aplec.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb la voluntat de donar suport i reforçar els processos que per a la transició a un model de major sobirania alimentària i que enforteixin un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, format per criteris socials, ecològics i de proximitat; la vicepresidenta quarta de la Diputació, Núria Parlon, ha llegit a l’inici del ple ordinari d’aquest dijous la declaració institucional d’adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Article

La iniciativa permet proporcionar àpats cuinats en menjadors escolars a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat

Butlletí