Barcelona acull la 6a edició de l’Aplec d’agricultura urbana

17/10/2019 - 10:11

Del 14 al 20 d’octubre Barcelona acollirà la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana, trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat, i que aquest any arriba a la 6a edició. L’agricultura urbana és una tendència creixent a la ciutat, i així ho
demostren el total de 464 horts de diferents tipologies que hi ha actualment a Barcelona.

La promoció de la biodiversitat a la ciutat i els beneficis que se’n deriven seran els protagonistes d’enguany. Per tant, moltes de les activitats estaran enfocades a dinamitzar la naturalització dels espais verds de la ciutat, tot sumant esforços a l’anomenada Estratègia d’Agricultura Urbana de l’ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquesta estratègia és aconseguir una ciutat ecològica, sana, inclusiva, cohesionada, justa i resilient i amb una ciutadania implicada en la gestió dels horts i en la promoció de l'agroecologia i la sobirania alimentària.

L’aplec 2019 comptarà amb diverses activitats alineades amb el projecte pilot pro biodiversitat de l’ajuntament per sembrar plantes herbàcies als escocells dels arbres. El taller d’escocells creatius i naturalitzem la plaça seran algunes d’aquestes activitats. La jornada central de l’Aplec se celebrarà el diumenge 20 d’octubre, a partir de les 11 h, i comptarà amb diferents activitats que se celebraran a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.

L'Aplec d’agricultura urbana és una iniciativa única a Catalunya, de participació gratuïta, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que té la vocació de connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i generar una xarxa de treball amb la finalitat de promoure aquesta pràctica. Compta amb l’ajut d’altres entitats com la cooperativa Conreu Sereny, Connect Hort, Arquicostura i Educahorts; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.

Podeu consultar aquí el programa de l'Aplec.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona conjuntament amb els productors de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera està desenvolupant un cicle formatiu de grau mitjà en producció agroecològica per incorporar nou talent al sector agrari i oferir noves oportunitats professionals en el camp de la producció agrària i ecològica. Aquests estudis estan adreçats a persones d’entre 16 i 50 anys amb un itinerari formatiu dual que s’impartirà a l’IES Ramon Turró, de Malgrat de Mar i inclou formació dual de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics i pràctiques en un centre de treball agrari.

Notícia
El 71% dels aliments bàsics d'Espanya depèn de l'activitat pol·linitzadora essencial d'aquests insectes

Sense abelles perilla seriosament la biodiversitat mundial. És una advertència científica que han començat a prendre seriosament des dels Estats Units fins al vell continent, on el Parlament Europeu ha sortit a el rescat d'aquests insectes, vitals per al cicle biològic vegetal i no només per a la producció de mel. 

Notícia
Riera de Caldes

Riera de Caldes

La llista de fauna observada s'assembla a les de 2006 i 2007, els anys amb més diversitat de vertebrats a la riera de Caldes. Aquesta primera setmana de maig Joan Daranas va localitzar tres ànecs de collverd, tres polles d'aigua, dos bernats pescaires, tres rossinyols bords i dos teixidors "Remiz pendulinus". Tots envoltats d'una discoteca d'ocells de fins a 25 espècies i sota l'atenta mirada dels conills.

Butlletí