Barcelona acull la 6a edició de l’Aplec d’agricultura urbana

17/10/2019 - 10:11

Del 14 al 20 d’octubre Barcelona acollirà la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana, trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat, i que aquest any arriba a la 6a edició. L’agricultura urbana és una tendència creixent a la ciutat, i així ho
demostren el total de 464 horts de diferents tipologies que hi ha actualment a Barcelona.

La promoció de la biodiversitat a la ciutat i els beneficis que se’n deriven seran els protagonistes d’enguany. Per tant, moltes de les activitats estaran enfocades a dinamitzar la naturalització dels espais verds de la ciutat, tot sumant esforços a l’anomenada Estratègia d’Agricultura Urbana de l’ajuntament de Barcelona. L’objectiu d’aquesta estratègia és aconseguir una ciutat ecològica, sana, inclusiva, cohesionada, justa i resilient i amb una ciutadania implicada en la gestió dels horts i en la promoció de l'agroecologia i la sobirania alimentària.

L’aplec 2019 comptarà amb diverses activitats alineades amb el projecte pilot pro biodiversitat de l’ajuntament per sembrar plantes herbàcies als escocells dels arbres. El taller d’escocells creatius i naturalitzem la plaça seran algunes d’aquestes activitats. La jornada central de l’Aplec se celebrarà el diumenge 20 d’octubre, a partir de les 11 h, i comptarà amb diferents activitats que se celebraran a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.

L'Aplec d’agricultura urbana és una iniciativa única a Catalunya, de participació gratuïta, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que té la vocació de connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i generar una xarxa de treball amb la finalitat de promoure aquesta pràctica. Compta amb l’ajut d’altres entitats com la cooperativa Conreu Sereny, Connect Hort, Arquicostura i Educahorts; i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.

Podeu consultar aquí el programa de l'Aplec.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat el projecte Mercat Circular, per fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles però no comercialitzables per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca.

Notícia

Entre 1956 i 2018, la superfície agrària de la demarcació s’ha reduït en 120.500 hectàrees, una àrea similar a l’extensió conjunta de les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès.

Article

Aquest dissabte, 5 de juny, s’ha inaugurat al municipi de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany, Girona) la mostra fotogràfica “Artistes amb tractor. La terra i la pagesia”, en què l’autora, Sara Boldú, posa en valor l’agricultura i el món del camp en l’alimentació sostenible. De fet, aquesta exposició s’emmarca dins l’agenda d’activitats de l’any en què Barcelona, i la seva metròpolis, és Capital de l’Alimentació Sostenible 2021. 

Butlletí