Barberà celebra la Setmana Europa de l’Energia Sostenible

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès
15/06/2015 - 00:00
Del 15 al 29 de juny, barberencs i barberenques de diferents edats podran obtenir  informació específica sobre estalvi i eficiència energètica, participar en jocs i visitar el Punt d'Informació Ambiental. 

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible, una iniciativa de la Comissió Europea, enguany se celebra del 15 al 29 de juny

Amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania diverses activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables, a difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la Unió Europea i els objectius climàtics, Barberà organitza una sèrie d'activitats dedicades tant adults com a infants. 

Una de les activitats que s'organitza és el Taller de contractació elèctrica i comptabilitat energètica domèstica que es portarà a terme el proper 29 de juny a les 18h a la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie. Durant la sessió, que està oberta a tota la ciutadania, es donarà a conèixer aquells ítems bàsics per comprendre els diferents conceptes de la nova factura elèctrica, així com les diferents modalitats de contractació a les quals les persones usuàries poden acollir-se. A més, s'establiran algunes bases per millorar la comptabilitat energètica de casa perquè sigui més precisa.Durant la setmana (15 al 29 de juny), l'Oficina d'Atenció Ciutadana (passeig Doctor Moragas) acollirà un Punt d'Informació Ambiental que el consistori barberenc ha instal·lat amb l'objectiu d'oferir informació mediambiental basada  principalment en donar consells per a l'estalvi i l'eficiència energètica a la llar.

D'aquesta manera, aquells ciutadans i ciutadanes que tinguin algun dubte sobre l'estalvi energètic a casa poden apropar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i agafar tota aquella informació que l'interessi. A més, si existeix cap dubte, el personal de l'OAC els dirigirà a la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament.

El Punt d'Informació Ambiental romandrà obert en horari de 8 a 19h (el 24 de juny l'oficina estarà tancada).

Jocs ambientals per a petits i grans
Destacar que, el consistori posa a l'abast de la ciutadania tota una sèrie de recursos interactius amb els quals es vol concienciar sobre l'estalvi i l'eficiència energètica jugant d'una forma didàctica.

Per una banda, tant grans com petits poden divertir-se amb el joc 'L'energia a casa: segueix-li la pista!', que  té per objectiu ser una eina d'aprenentatge, conscienciació i difusió del coneixement del bon ús de l'energia.  El joc està estructurat en diferents pantalles que corresponen a les diferents estances d'una casa, on es trobaran un seguit d'elements que representen situacions incorrectes relatives a l'estalvi i bon ús de l'energia a casa.

També es podrà gaudir de la Calculadora de CO2, amb la qual es podrà conèixer les emissions de CO2 que es fan a l'àmbit domèstic; i de vídeos amb diferents trucs i consells per estalviar energia i ser més eficients.

Els jocs es poden trobar a:  http://www.bdv.cat/setmana-de-lenergia-2015

AdjuntMida
Image icon banner_setmana_energia2.jpg48.23 KB

Relacionats

Notícia

El passat dissabte 17 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir la 1a Fira de la Mobilitat i l'Energia, una iniciativa amb la finalitat d'oferir a la ciutadania una visió global de les diferents solucions de mobilitat que existeixen al mercat i que empreses barberenques ja estan implementant. 

Acte
17/09/2022 - 00:00
Barberà del Vallès
Notícia

Els barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Estació-Ca n’Estaper van començar, fa un any, amb la recollida selectiva de residus Porta a Porta. En aquest temps s'ha assolit un percentatge del 93 % de recollida selectiva en els barris del Porta a Porta, aconseguint reduir en 1.900 tones, les tones de residus mal separats en només un any.

Butlletí