Barberà avança en l'assoliment dels objectius de l'Estratègia Municipal de Transició Energètica

30/09/2021 - 09:21

Amb la substitució d'un total de 330 finestres a l'institut-escola Can Llobet, l'edifici millorarà la seva eficiència energètica i el benestar de l'alumnat i del personal.

Com cada estiu, l'Ajuntament de Barberà del Vallès procedeix a executar treballs d'arranjament i millora als centres educatius de la ciutat durant les vacances escolars, amb la finalitat de començar el curs amb espais condicionats per al correcte desenvolupament de l'activitat escolar.

Entre les diferents actuacions que s'han dut a terme durant aquest període, cal destacar la substitució de 330 finestres i les portes d'accés de l'edifici de primària i de l'edifici d'administració de l'institut-escola Can Llobet. Un projecte que ja és una realitat i que significa un pas més en l'assoliment dels objectius de l'Estratègia Municipal de Transició Energètica, amb millores significatives en al desenvolupament del curs escolar, en matèria d'eficiència energètica, de confort tèrmic, de seguretat i de benestar educatiu.

Així, el passat dijous 2 de setembre, l'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, el primer tinent d'Alcaldia d'Educació, Daniel González Cabrera, i el regidor de Cohesió Territorial i Transició Energètica, Carles Ortiz Guarch, van visitar l'institut-escola Can Llobet, juntament amb personal tècnic de l'Ajuntament i de l'empresa encarregada dels treballs, per tal de poder observar, de primera mà, la fase final de les obres, que han tingut un cost de 562.229,04€.

Aquestes 330 noves finestres són oscil·lobatents, fabricades en PVC, amb doble vidre amb cambra d'aire. Les manetes disposen de clau i de bloqueig per a l'obertura en mode batent, per tal que no puguin ser obertes pels infants.

Les finestres que corresponen a les aules, que són la gran majoria, compten amb una protecció solar exterior que permet enfosquir l'aula, i que sumarà així un nou recurs a l'hora de desenvolupar l'activitat educativa relacionada amb la projecció de material audiovisual. Aquesta protecció solar és enrotllable i està motoritzada. A cada finestra s'ha col·locat un revestiment d'alumini tant a l'ampit com a la llinda de la finestra. Aquestes obres també han inclòs la insuflació d'aïllament tèrmic dins les cambres d'aire dels murs de façana i també a la sotacoberta.

Les finestres exteriors dels espais comuns i de l'edifici d'administració s'han protegit amb lames horitzontals de fusta tecnològica. També s'han substituït les portes d'accés a l'edifici de l'aulari i de l'edifici administratiu, que s'han fabricat amb alumini lacat blanc, i s'ha millorat l'aïllament tèrmic dels edificis.

Els darrers treballs a l'institut-escola han consistit en el repintat dels espais on s'han dut a terme les actuacions.

La substitució d'aquestes 330 finestres i portes d'accés permetran millorar el confort de l'edifici, reduint la seva despesa energètica i afavorint la seguretat de l'alumnat i el desenvolupament del curs escolar en les millors condicions.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Comunitat Energètica Local de Caldes de Montbui (la CEL) celebra el primer any de funcionament amb 200 noves places per fer servir energia fotovoltaica a les llars de Caldes

Notícia

El document conté fins a 18 mesures amb l’objectiu de reduir els consums d’electricitat i gas i millorar el nivell d’autosuficiència energètica de l’Ajuntament. També es pretenen reduir les emissions de CO2 que generen la ciutadania i les empreses del municipi

Notícia

El passat dissabte 17 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir la 1a Fira de la Mobilitat i l'Energia, una iniciativa amb la finalitat d'oferir a la ciutadania una visió global de les diferents solucions de mobilitat que existeixen al mercat i que empreses barberenques ja estan implementant. 

Butlletí