Balsareny estrena caldera de biomassa amb xarxa de calor per a sis equipaments

Font: Diputació de Barcelona
27/10/2014 - 00:00
Balsareny ja disposa de la caldera de biomassa amb xarxa de calor que donarà servei a sis equipaments municipals. La instal·lació, que compta amb una potència de 500 Kw ha estat finançada per la Diputació de Barcelona amb un pressupost de 334.000 €, a través dels fons europeus del programa ELENA d'assistència local en el sector de l'energia.

El conjunt de sistema proveirà de calefacció i aigua calenta ais edificis com són el consultori mèdic, el casal de la gent gran, l'ajuntament, la residència-casal Verge de Montserrat i les escoles d'educació infantil i primària del CEIP Guillem de Balsareny. En total, la xarxa de calor té una extensió de 358 m, que amb el circuit de retorn arriba fins a 716 m.

En l'acte d'inauguració celebrat aquest 18 d'octubre, en la seva intervenció davant als assistents, Salvador Esteve, president de la Diputació, ha volgut remarcar la singularitat i la exemplaritat d'aquest projecte, ja que donarà servei a un conjunt d'equipaments molt elevat. Esteve també ha volgut ressaltar que aquest projecte no només significarà un estalvi econòmic i de reducció d'emissions de C02, sinó també per la utilització d'un producte com és l'estella de fusta dels boscos de l'entorn que ajudarà a mantenir-los més nets, evitant i prevenint els incendis forestals i ajudarà a crear ocupació per a la població.

A l'acte d'inauguració hi han assistit també la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Josep Oliva i Francesc Molina, subdirector general d'Equipaments Cívics i Activitats del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, així com també representants de l'Associació de Propietaris Forestals de Catalunya, l'ADF Tres Branques de Balsareny i de l'empresa COMSA adjudicatària de l'obra.

Aquest projecte, tutelat des de l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic de l'Àrea de territori i Sostenibilitat, ha estat realitat mitjançant el programa europeu ELENA (European Local Energy Assistance) que ha permès poder licitar un total de 26 projectes de biomassa a la demarcació de Barcelona en els darrers tres anys. L'estudi d'amortització d'aquestes inversions en calderes de biomassa, tenint en compte el preu actual dels combustibles fòssils energètics, senyala que la inversió realitada s'amortitzarà en uns quatre anys. A més de l'estalvi econòmic que comporta l'ús de la biomassa, la sostenibilitat del sistema energètic que es posa en marxa es reforça per la reducció de 189 tones anuals de C02 a l'atmosfera

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Xarxa d'Escoles Verdes celebra la festa del seu 25è aniversari amb una gran trobada al Bages amb un miler d'escolars d'arreu de Catalunya.

Notícia

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents s’iniciarà aquest juny als barris de la Balconada i Cal Gravat de Manresa.

Notícia

És el segon curs escolar que l’alumnat participa en el Projecte Compartit d’Ecociutat, a través del qual analitza amb ulls crítics el seu entorn i busca solucions tenint present el seu institut i el poble o ciutat on viuen com a ecosistema.

Butlletí