Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià s'adhereixen al Pacte d'alcaldes i alcaldesses

Fins ara, ja s'hi han adherit més de 1.600 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, uns 130 són de la província de Barcelona.
Font: Diputació de Barcelona
13/05/2010

El diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, ha signat, aquest dijous 13 de maig, amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, l'adhesió d'aquestes ciutats a l'anomenat «Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local».

Durant l'acte, Joan Antoni Baron ha explicat la iniciativa del Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, que pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020.

Baron ha comentat que precisament, «la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local». Fins ara, ja s'hi han adherit més de 1.600 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, uns 130 són de la província de Barcelona.

El diputat de Medi Ambient també ha remarcat que la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient, impulsa el Pacte i ofereix «suport tècnic i econòmic als ajuntaments que s'hi adhereixen, ajudant-los a redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES)». La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 2 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes. En aquests moments ja hi ha més de 80 PAES en marxa.

Baron també ha explicat l'acord de la Diputació amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) que servirà «perquè aquestes actuacions, recollides als PAES, tinguin un cost zero per als ajuntaments». De moment, ja s'ha aprovat una partida de 500 milions d'euros per a crèdits a empreses que vulguin instal·lar energia solar fotovoltàica i promoure l'estalvi d'energia com per exemple en l'enllumenat públic.

El diputat ha remarcat que «el Pacte pretén anar més enllà dels objectius fixats pels caps d'estat europeus i amb la plena implicació dels governs locals», però que per aconseguir-ho, ha dit, «es necessita la complicitat de tots els ciutadans».

Més informació: Especial Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Signatura d'adhesió al Pacte45.92 KB

Relacionats

Notícia
Es presenten les dades setmanalment de la prova pilot

El barri del Bon Pastor, concretament la zona compresa entre els carrers del Foc Follet, Enric Sanchis, el Barri Vermell, i Sant Adrià, al districte de Sant Andreu, és el lloc escollit per introduir la prova pilot de les plataformes mòbils de contenidors de recollida selectiva.

Article

BINGO (Bringing innovation to ongoing water managements) és un projecte de recerca finançat per la Unió Europea i que ha comptat amb la participació d’un consorci internacional.

Notícia
En el marc de la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient

Durant aquest curs escolar, alumnes i famílies de les escoles verdes han realitzat diverses sortides a la serralada de Marina per plasmar fotogràficament la riquesa natural de Badalona.

Butlletí