Badalona preveu que perdrà 200 mil euros pel robatori de paper i cartró dels contenidors

Emma Teixidó (corresponsal Barcelonès Nord)
27/10/2011

Una xarxa organitzada dedicada a sostreure dels contenidors blaus el paper i el cartró que hi llencen els ciutadans podria representar la pèrdua d’uns 200 mil euros per part de l’Ajuntament de Badalona. Tot i que des de la regidoria de via pública ja es busquen solucions al problema, de moment veuen com la crisi econòmica i l’augment del preu d’aquests materials fan que els contenidors es buidin constantment.

La situació ja fa mesos que es repeteix: els contenidors de paper i cartró a la ciutat de Badalona es queden buits, segons l’Ajuntament, pel treball que fan determinades xarxes organitzades que han posat la ciutat en un mapa per robar aquest tipus de material que després es ven a països com la Xina, l’Índia o Brasil.

Segons el regidor de via pública, Daniel Gracia, la previsió de pèrdues per aquest fet se situa a l’entorn dels 200 mil euros i per tant "per l’Ajuntament s’ha convertit en una prioritat acabar amb aquestes xarxes organitzades". El problema, però, és que des de l’administració local no disposen de cap normativa contundent que pugui dissuadir aquestes accions. I és que actualment la única eina de la que disposen per lluitar contra aquesta pràctica fraudulenta és l’ordenança de civisme que considera aquesta sostracció una falta lleu que suposa una sanció de 90 euros. Per tant, "no tenim una eina contundent per dissuadir els responsables i fer rebaixar aquest import de 200 mil euros", ha conclòs Gracia.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Notícia

Badalona és una de les ciutats que se sumarà arreu del món als actes i mobilitzacions impulsades pels joves per demanar solucions “ràpides i efectives” a la crisi derivada del canvi climàtic. La jornada reivindicativa sorgeix des del moviment estudiantil “Fridays for Future”, inspirat en la jove sueca Greta Thunberg i la seva lluita contra la crisi climàtica.

Butlletí