Badalona preveu que perdrà 200 mil euros pel robatori de paper i cartró dels contenidors

Emma Teixidó (corresponsal Barcelonès Nord)
27/10/2011 - 00:00

Una xarxa organitzada dedicada a sostreure dels contenidors blaus el paper i el cartró que hi llencen els ciutadans podria representar la pèrdua d’uns 200 mil euros per part de l’Ajuntament de Badalona. Tot i que des de la regidoria de via pública ja es busquen solucions al problema, de moment veuen com la crisi econòmica i l’augment del preu d’aquests materials fan que els contenidors es buidin constantment.

La situació ja fa mesos que es repeteix: els contenidors de paper i cartró a la ciutat de Badalona es queden buits, segons l’Ajuntament, pel treball que fan determinades xarxes organitzades que han posat la ciutat en un mapa per robar aquest tipus de material que després es ven a països com la Xina, l’Índia o Brasil.

Segons el regidor de via pública, Daniel Gracia, la previsió de pèrdues per aquest fet se situa a l’entorn dels 200 mil euros i per tant "per l’Ajuntament s’ha convertit en una prioritat acabar amb aquestes xarxes organitzades". El problema, però, és que des de l’administració local no disposen de cap normativa contundent que pugui dissuadir aquestes accions. I és que actualment la única eina de la que disposen per lluitar contra aquesta pràctica fraudulenta és l’ordenança de civisme que considera aquesta sostracció una falta lleu que suposa una sanció de 90 euros. Per tant, "no tenim una eina contundent per dissuadir els responsables i fer rebaixar aquest import de 200 mil euros", ha conclòs Gracia.

Municipis: 

Relacionats

Article

L’acció “D’oli a la pica, ni mica!” ha guanyat el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus, en la categoria Administracions Públiques. És una proposta per conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de la mala gestió de l’oli domèstic, augmentar la quantitat d’oli reciclat i millorar la xarxa de punts d’aportació. 32 restaurants han estat punts de recollida d’oli de cuina usat, que rebien, a canvi, una pastilla de sabó artesanal que una entitat local havia elaborat amb oli reciclat.

Notícia

Durant el 2022, el servei creixerà un 20%, ja que sumarà gairebé 500 noves places d’aparcament per a bicicletes. A Badalona està situat al costat de l’estació de Rodalies per fomentar la intermodalitat entre la bici i el transport públic.

Notícia

La coberta de la pèrgola que està situada sobre el dipòsit municipal de vehicles, ubicat a l’avinguda de Salvador Espriu, acollirà una instal·lació fotovoltaica de 640 metres quadrats. L’energia elèctrica generada serà compartida per diversos equipaments municipals situats en un radi inferior als 5000 metres. Subministrarà energia renovable i neta a 7 equipaments esportius, socials i sanitaris situats al seu entorn.

Butlletí