Badalona presenta un portal web per compartir cotxe

'Badalona.compartir.org' vol fomentar la sostenibilitat en els desplaçaments
Redacció
26/09/2008 - 00:00

La regidora de l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Mercè Rius, i el regidor de Via Pública, José Antonio Lara, van presentar ahir el portal web compartir cotxe, un servei en temps real que facilita la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge.

Aquest projecte neix de la voluntat del consistori de fomentar entre la població un ús més racional del cotxe, alhora que intenta disminuir la contaminació i el consum energètic produït pels vehicles privats. En aquest sentit, la regidora de l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat va destacar que "és una mesura que complementa a altres iniciatives a nivell local que s'estan endegant per promoure la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle i el consum racional dels recursos energètics".

Per utilitzar el nou servei, l'usuari només ha d'introduir quina és la seva ruta habitual i la base de dades li facilitarà el contacte amb d'altres ciutadans, badalonins o d'altres municipis adherits al projecte, que de manera habitual realitzin aquest mateix trajecte. A través del correu electrònic, l'usuari es pot posar en contacte amb aquests companys de viatge, tot de manera immediata i sense intermediaris.

Per fomentar l'ús d'aquesta eina d'internet el consistori preveu realitzar una campanya de dibulgació entre les empreses de la ciutat i les escoles i instituts.

--
Mes informació a http://badalona.compartir.org

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí