Badalona presenta el seu anuari de dades ambientals

Destaca la producció d'energia solar, que s'ha incrementat gràcies a la posada en marxa d'algunes infraestructures
Redacció
13/11/2008 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

La regidora de l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'ajuntament de Badalona, Mercè Rius, ha presentat el dossier Dades ambientals. Badalona 2007, una publicació que permet conèixer l'estat i l'evolució del medi ambient de la ciutat i avalua si els indicadors segueixen o no la tendència desitjada. L'estudi fa una anàlisi global de la ciutat valorant aspectes relacionats amb la meteorologia, els residus, la mobilitat, el consum energètic, l'emissió de gasos amb efecte hivernacle, la utilització de l'energia solar, la qualitat de l'aire o el consum d'aigua.

Com a dades destacables, durant el 2007 va augmentar la producció dels residus sòlids respecte l'any 2006, tot i que Badalona està per sota dels valors de la resta de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. També va pujar però el percentatge de recollida selectiva, evolucionant de forma positiva la utilització de les deixalleries.

Referent a la mobilitat, durant el 2007 va augmentar el número de vehicles, tot i que a la vegada es va incrementar de forma significativa el número d'usuaris de les línies d'autobusos. De fet, el trànsit és el factor sobre el que més s'hauria d'actuar, ja que és l'activitat que, dins de la ciutat, emet més gasos d'efecte hivernacle.

Més energia renovable
Al recull de dades també destaca la producció d'energia solar, que s'ha incrementat gràcies a la posada en marxa d'algunes infraestructures. Pel que fa a 2007, l'energia generada ronda els 6.000 kilowatts l'any, gràcies a l'energia produïda pels edificis de les escoles Gitanjali, la Casa de la Vila i el Folch i Torres. De cara a l'any que ve es notarà la posada en marxa de les instal·lacions de l'edifici municipal del Viver i de la Biblioteca de Can Casacuberta.

--
Consulteu les Dades Ambientals 2007 de Badalona (PDF)
Municipis: 

Relacionats

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Notícia

Un nou pla proposa gairebé mig miler d’habitatges públics i impulsar la millora ambiental del Besòs. El programa inclou una trentena de mesures conjuntes enfocades a la integració urbana, la recuperació ambiental, la protecció del litoral, la dinamització econòmica i l’habitatge públic.

Butlletí