Badalona portarà al TSJC les empreses que abandonin residus al carrer

El problema s'ha agreujat per la paralització de nombroses promocions immobiliàries
Redacció
17/06/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Badalona denunciarà davant la Fiscalia de Medi ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) totes aquelles empreses que reincideixin en l'abandonament de residus en la via pública, un problema que s'ha agreujat per la paralització de nombroses promocions immobiliàries per la crisi. Segons informa El Punt, en tan sols sis dies, entre finals d'abril i mitjan maig, es van detectar deu casos d'abocament il·legal de residus en un mateix carrer (Eduard Maristany).

L'ajuntament, a més d'imposar una multa d'entre 600 i 900 euros, enviarà una carta a tothom que sigui enxampat abocant residus a la via pública, on se'ls comunicarà que en cas de reincidència el consistori els portarà davant la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per tal que, si l'organisme ho considera oportú, obri les corresponents diligències penals. En cas que la denúncia prosperi, l'ajuntament ja ha anunciat que es presentaria al cas com a acusació particular.

En la carta que s'enviarà als autors de l'abocament es manifesta que l'ajuntament "té com a objectiu prioritari posar fi als abocaments il·legals que tenen lloc en diverses zones de Badalona" i s'alerta que "l'important cost ambiental i econòmic que suposa per al municipi l'abocament incontrolat de residus ens ha fet prendre la determinació de reforçar el dispositiu policial de vigilància". També s'avisa el receptor de la missiva de la intenció de portar els casos reincidents a la fiscalia.

El material abandonat és de tota mena: caixes amb forjats, material d'oficina, bidons d'oli, draps, runa, sacs amb material tèxtil, fustes, material informàtic, bidons de pintura, sacs de ciment... Segons fonts del consistori, la retirada d'aquests residus va suposar el 2008 una despesa extraordinària a l'ajuntament de 100.000 euros.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana ha augmentat la vigilància en els punts conflictius i ha ordenat el tancament perimetral dels solars del barri del Gorg.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Butlletí