Badalona plantarà 2.000 arbres a la Serralada de Marina en la tradicional Festa del Bosc

Aquesta activitat pretén ajudar a recuperar la vegetació de la Serralada de Marina
Font: Aj. Badalona
12/02/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, està enllestint els preparatius de la propera Festa del Bosc, que se celebrarà el 21 de febrer. Es tracta d'una activitat que l'any passat va reunir més de 2.000 persones, i que s'emmarca en el programa "Badalona recupera el bosc", que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la Serralada de Marina, i amb el qual, poc a poc, es comencen a veure arbres que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis.

La plantada d'arbres es portarà a terme en finques municipals de la Vall de Pomar, i començarà a les 10:30 del matí i finalitzarà a les 14 hores. En l'edició d'aquest any s'espera plantar entre 1.800 i 2.000 arbres. Es plantaran alzines, sureres, pi pinyoner, arboç i marfull a les vessants, i roures, albers, pollancres, freixes, salzes i lledoners a les rieres i torrents.

A més de la plantada d'arbres, hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, titelles per al més petits, bitlles catalanes, rocòdrom, tirolina, el joc del bosc, circuit d'orientació, circuit de bicicletes, viatjar en un trenet, etc. A diferència d'altres edicions, no es donarà esmorzar i per tant es recomana que cada persona se'l porti de casa seva. En el berenador s'oferirà servei de bar.

Transport públic gratuït
Segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, "el gran nombre de persones que han participat en les darreres edicions, al voltant de 2.000, demostra l'abast i la consolidació d'aquesta activitat". Per aquest motiu, Rius ha informat que "per poder anar a la festa del bosc d'una manera sostenible, l'ajuntament vol promocionar la utilització del transport públic, regalant un tiquet de dos viatges per al dia de l'activitat a qui passi per l'Àrea de Medi Ambient abans del dia 19 de febrer" .

En aquesta edició, la festa compta amb el suport d'IKEA, així com de diverses entitats de Badalona com el Centre Excursionista de Badalona, Badalona Orientació, el Club de Bitlles Badalona i Voluntaris Badalona.

Més informació: Festa del Bosc

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon badalona_bosc.jpg17.1 KB

Relacionats

Acte
03/02/2020
Fundació Ateneu Sant Roc.
Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Butlletí