Badalona participa a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Font: Ajuntament de Badalona
13/06/2016 - 08:43

L’Ajuntament de Badalona, des de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, s’uneix a aquesta iniciativa co-organitzant durant la propera setmana diverses activitats que tenen com a objectiu promoure un ús més racional i eficient de l’energia i difondre el coneixement de les energies renovables. L‘organització d’aquests actes, compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Des de l’any 2006, la Unió Europea organitza la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que enguany serà del 13 al 17 de juny. Es tracta d’una iniciativa durant la qual arreu d’Europa se celebren actes i esdeveniments amb l’objectiu de compartir idees i trobar solucions d’estalvi i eficiència energètica i promoció de les energies renovables.

El dijous 16 de juny es farà una Jornada de Portes Obertes a les Plaques Solars de l’Edifici El Viver en la que es farà una visita guiada a la instal•lació solar fotovoltaica més gran de Badalona. La visita, que es realitzarà a les 17h, inclourà una explicació de la instal•lació i la visita a les plaques solars. Per participar-hi caldrà fer inscripció prèvia trucant a l’Ajuntament de Badalona, tel. 93 483 29 89 de les 8.30 a les 13.30h o enviar un email a mediambient@badalona.cat. Cal facilitar e-mail de contacte, telèfon i el nombre d’assistents.

El mateix 16 de juny, a les 18h a la sala de premsa de l’Edifici El Viver, tindrà lloc la xerrada participativa “Vols entendre la teva factura dels subministraments de la llar?”. Durant aquesta xerrada, s’explicarà com interpretar les factures dels diferents subministraments de la llar (electricitat, gas, aigua) i es parlarà dels aspectes a tenir en compte coma ara canviar de companyia, companyies subministradores, descomptes i avantatges per a determinats col•lectius, etc... Aquesta xerrada està co-organitzada amb la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a les activitats de caire més familiar, durant la celebració de la Festa del Mar, el proper 19 de juny, hi haurà activitats relacionades amb l’ús de les energies renovables. Així, a partir de les 11h podreu participar al taller destinat als més petits “construïm un molinet de vent” on els participants aprendran el funcionament de l’energia eòlica i construiran un petit molinet de vent de paper per endur-se a casa. També hi trobareu un taller de cuina solar i sostenible, on podreu aprendre com funciona una cuina solar parabòlica, com cuinar-hi correctament i quins estris de cuina son els més adients. A més, podreu realitzar una senzilla recepta amb energia solar per llepar-se els dits!

L’Ajuntament de Badalona compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolintana de Barcelona per a l’organització d’aquests tallers.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Sis centres educatius de L’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia. A Granollers el projecte es duu a terme a 5 equipaments municipals.

Notícia

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 se celebrarà del 26 al 30 de setembre amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat d’implementar el nou model energètic basat en l’eficiència energètica, la producció d’energia d’origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Butlletí