Badalona ja té en marxa el dispositiu de recollida de sòlids a les platges

L'any passat es va recollir l'equivalent a quatre contenidors, i la meitat del material era plàstic
Font: Aj. Badalona
29/04/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona va endegar el passat 9 d'abril el servei de recollida de residus sòlids flotants al litoral badaloní, que permet millorar la qualitat de l'aigua mitjançant la retirada d'aquests elements. El servei estarà operatiu des de l'abril al setembre, amb dos nivells d'intensitat. La intensitat de funcionament més gran es donarà en l'època de més ús de les platges de Badalona. Així, durant els mesos de juny, juliol i agost, l'embarcació funcionarà cada dia durant vuit hores ininterrompudament, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, la presència de sòlids flotants a les platges "no representen un problema sanitari a l'aigua però sí que disminueixen la qualitat estètica de la platja, ja que poden aparèixer en grans quantitats i són molt molestos pels banyistes". Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, destaca que "a causa de la problemàtica que generen els sòlids flotants, i a l'elevada incidència que hi ha hagut en anys anteriors, el Govern ha considerat convenient posar en funcionament aquest servei de prevenció, molt abans de l'inici de la temporada oficial de bany". "En aquest sentit, és important destacar que l'ajuntament s'avança a la resta d'administracions -inclosa la Generalitat- que normalment posen en marxa aquest servei a partir del juny", afegeix Falcó.

L'any passat, l'embarcació encarregada d'aquest servei va recollir a les platges de Badalona 13,02 m³ de sòlids, que seria l'equivalent a omplir quatre contenidors de rebuig dels que hi ha als carrers de Badalona, dels quals un 50% van ser plàstics, un 31% fustes naturals, un 6% fustes d'origen antròpic, 8% matèria orgànica, 0,80% olis, 0,10% algues i un 4,10% altres.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Butlletí