Badalona instal·la energia solar a la coberta de l'escola Joan Miró

Aquesta obra pretén anar donant compliment als compromisos adquirits en el Pla d'Acció Energia Sostenible
Font: Aj. Badalona
23/04/2010

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat de Badalona, Mercè Rius, acompanyada pel regidor d'Educació, Josep Duran i del director de l'escola Joan Miró, han visitat aquesta setmana les obres d'adequació de la coberta d'aquest centre escolar on s'estan instal·lant 27 mòduls fotovoltaics, amb un total de 44,82 m2 de superfície i una potència fotovoltaica de 6,21 kWp.  

L'electricitat produïda estimada serà de 11015 kWh a l'any, i serà injectada a la xarxa elèctrica tota aquella que el propi edifici no pugui autoconsumir.  

Dins del disseny de la instal·lació s'ha donat  importància a la vessant educativa i demostrativa, de manera que s'ha previst que aquesta sigui visitable i esdevingui un recurs educatiu per tal de donar a conèixer les potencialitats de les energies renovables.  

Aquesta obra està  finançada a través dels fons destinats per al projecte d'intervenció integral dels 7 barris transfronteres de la Serra d'en Mena, amb una inversió per a aquesta instal·lació de 69.836 euros. 

Amb aquesta instal·lació Badalona comptarà amb una potència fovoltaica instal·lada de 79,85 kWp repartits en 6 edificis públics de la ciutat: 3 escoles, 1 biblioteca i 2 edificis d'oficines municipals.  

La regidora ha destacat que aquesta obra pretén anar donant compliment als compromisos adquirits en el Pla d'Acció Energia Sostenible d'increment de les energies renovables al municipi per tal de lluitar contra el canvi climàtic, i per una altra banda, aconseguir ser cada més autosuficients a nivell energètic. 

Municipis: 

Relacionats

Acte
03/02/2020
Fundació Ateneu Sant Roc.
Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Butlletí