Badalona comença la campanya de plantació de l'arbrat

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats
Font: Aj. Badalona
31/03/2009

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'ajuntament de Badalona ja ha iniciat la campanya de plantació d'arbres allà on se n'han detectat que estaven malalts, caiguts per accidents o cops, afectats per obres, o arrencats per fenòmens meteorològics. Per altra banda també s'està estudiant la substitució de l'arbrat que planteja problemes d'accessibilitat, aixecament de voreres o afecta als serveis soterrats.

La campanya de plantació consisteix en la tala de l'arbre que cal substituir, el destoconat de la soca i la plantació del nou arbre. En aquest sentit, quan es planteja una substitució d'arbrat que ha causat problemes, s'intenta buscar alternatives amb una espècie diferent.

Les espècies que s'estan utilitzant venen determinades per la ubicació de l'escocell. Així, per exemple, a les voreres més amples es planten arbres de port gran com les tipuanes, xicrandes, lledoners i moreres hibridades; a voreres estretes les fotínies, altees, pruneres de fulla vermella, freixes petits, avellaners, pereres, tecomes, xitalpes. Per altra banda a la zona del front marítim, donada l'elevada salinitat, les espècies que es planten han de presentar una certa resistència i per tant s'utilitzaran els ficus i els tamarius.

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats i finalitzarà cap a finals d'abril.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Segons un  informe, emès per la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS), que analitza el compliment dels ODS en un total de 103 ciutats de l’Estat espanyol.

Butlletí