Badalona comença la campanya de plantació de l'arbrat

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats
Font: Aj. Badalona
31/03/2009

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'ajuntament de Badalona ja ha iniciat la campanya de plantació d'arbres allà on se n'han detectat que estaven malalts, caiguts per accidents o cops, afectats per obres, o arrencats per fenòmens meteorològics. Per altra banda també s'està estudiant la substitució de l'arbrat que planteja problemes d'accessibilitat, aixecament de voreres o afecta als serveis soterrats.

La campanya de plantació consisteix en la tala de l'arbre que cal substituir, el destoconat de la soca i la plantació del nou arbre. En aquest sentit, quan es planteja una substitució d'arbrat que ha causat problemes, s'intenta buscar alternatives amb una espècie diferent.

Les espècies que s'estan utilitzant venen determinades per la ubicació de l'escocell. Així, per exemple, a les voreres més amples es planten arbres de port gran com les tipuanes, xicrandes, lledoners i moreres hibridades; a voreres estretes les fotínies, altees, pruneres de fulla vermella, freixes petits, avellaners, pereres, tecomes, xitalpes. Per altra banda a la zona del front marítim, donada l'elevada salinitat, les espècies que es planten han de presentar una certa resistència i per tant s'utilitzaran els ficus i els tamarius.

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats i finalitzarà cap a finals d'abril.

Municipis: 

Relacionats

Acte
03/02/2020
Fundació Ateneu Sant Roc.
Notícia

El centre sociosanitari El Carme, a Badalona, ja s'abasteix amb energia renovable gràcies a la coberta fotovoltaica instal·lada per l'AMB.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Adrià i Badalona han renovat el conveni per seguir endavant amb aquest projecte que té com a objectiu millorar l’eficiència en l’ús dels recursos de les empreses per reduir costos i augmentar la competitivitat

Butlletí