Badalona comença la campanya de plantació de l'arbrat

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats
Font: Aj. Badalona
31/03/2009 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'ajuntament de Badalona ja ha iniciat la campanya de plantació d'arbres allà on se n'han detectat que estaven malalts, caiguts per accidents o cops, afectats per obres, o arrencats per fenòmens meteorològics. Per altra banda també s'està estudiant la substitució de l'arbrat que planteja problemes d'accessibilitat, aixecament de voreres o afecta als serveis soterrats.

La campanya de plantació consisteix en la tala de l'arbre que cal substituir, el destoconat de la soca i la plantació del nou arbre. En aquest sentit, quan es planteja una substitució d'arbrat que ha causat problemes, s'intenta buscar alternatives amb una espècie diferent.

Les espècies que s'estan utilitzant venen determinades per la ubicació de l'escocell. Així, per exemple, a les voreres més amples es planten arbres de port gran com les tipuanes, xicrandes, lledoners i moreres hibridades; a voreres estretes les fotínies, altees, pruneres de fulla vermella, freixes petits, avellaners, pereres, tecomes, xitalpes. Per altra banda a la zona del front marítim, donada l'elevada salinitat, les espècies que es planten han de presentar una certa resistència i per tant s'utilitzaran els ficus i els tamarius.

El nombre aproximat que es plantarà aquest any és de 600 unitats i finalitzarà cap a finals d'abril.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí