Badalona aposta per una mobilitat urbana més sostenible

Font: Ajuntament de Badalona
24/02/2016 - 14:58

Badalona, A Coruña, Barcelona, Cadis, Madrid, Oviedo, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Saragossa i València encapçalen una inciativa amb l’objectiu de canviar la mobilitat actual

Més transport públic circulant pels carrers de Badalona, i menys presència del vehicle privat. Badalona aposta per una mobilitat urbana més sostenible que també fomenti l’ús d’altres sistemes de transport privat o col·lectiu menys contaminants. Aquests són alguns dels principis que el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Javier López, ha defensar a les II Jornades de Mobilitat Sostenible que s’han celebrat a Madrid.

Aquestes jornades han reunit a regidors i tècnics de mobilitat d’A Coruña, Badalona, Barcelona, Cadis, Madrid, Oviedo, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Saragossa i València. Tots els municipis han compartit l’objectiu de canviar la mobilitat actual i treballar per una mobilitat més sostenible d’acord amb els principis signats a París per frenar el canvi climàtic.

Les línies generals dels treballs portats a terme durant la trobada van ser: millorar la qualitat de l’aire amb la creació i posada en marxa de protocols contra la contaminació; apostar pel transport públic i fomentar l’ús de transports menys contaminants; col·laborar en la creació d’ordenances comuns; i, finalment, desenvolupar xarxes de suport mutu a favor d’una transformació del model urbà cap a un model més habitable

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Javier López, ha manifestat que “Badalona ha d’apostar per una mobilitat sostenible i per això vol fer seus els canvis que les ciutats més importants d’Europa estan començant a aplicar per mantenir uns bons nivells de qualitat de l’aire”.

La filosofia de treball que ha unit als participants de la jornada ha estat: tenir ciutats dissenyades a una escala més humana, més justa i eficient, on es superi l’actual desproporció entre l’espai destinat als cotxes i el reservat a les persones; gaudir d’una ciutat saludable on es respectin els compromisos legals d’emissions contaminants; garantir una ciutat segura, amb menys accidents de trànsit; i, finalment, gaudir d’una ciutat més amable i habitable. Els municipis han fet una crida a totes les administracions per sumar-se a aquests objectius.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sota el lema "Obrim carrers" cada primer cap de setmana de mes, diversos carrers principals de la ciutat es tallaran al trànsit i es transformaran en vies pacificades on el veïnat podrà passejar, jugar i fer vida de comunitat.

Notícia
El servei de Bicing arriba per primera vegada a 11 barris perifèrics

En total s’hi instal·laran 22 estacions. Aquesta ampliació territorial forma part de la segona fase de desplegament del nou Bicing, que també incorpora a la xarxa actual 75 noves estacions en zones amb més demanda. Per tant, el Bicing disposarà de 97 noves estacions per millorar el servei i oferir més cobertura.

Acte
03/02/2020
Fundació Ateneu Sant Roc.

Butlletí