Badalona aplica un sistema d'estalvi energètic en l'enllumenat del parc G-5 de Montigalà

El nou sistema també permetrà realitzar un manteniment més sostenible, ja que passa de fer rondes nocturnes a un control telegestionat
Font: Aj. Badalona
23/10/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Badalona, conjuntament amb l'empresa SECE (Societat Espanyola de Construccions Elèctriques), que actualment s'encarrega del manteniment de les instal·lacions d'enllumenat exterior de la ciutat, han realitzat un seguit de modificacions en l'enllumenat exterior del parc G-5 situat entre la travessera de Montigalà, el camí de Sant Jeroni de la Murtra i el carrer d'Anna Tugas, al barri de Montigalà, per tal d'adequar-lo al Reglament d'Eficiència Energètica.

En el conjunt de la instal·lació del parc, que consta de dos armaris de comandament amb un total de setanta-un punts de llum instal·lats de 400 W de vapor de sodi alta pressió, també s'hi han incorporat noves tecnologies de control i gestió

La primera modificació a consistit en la reducció de la potència instal·lada per tal d'adequar-la als nivells lumínics exigits pel Reglament d'Eficiència Energètica; en conseqüència, s'han transformat les potències de les làmpades passant a ser de 250 W en comptes de 400 W. Amb aquest canvi s'aconsegueix reduir en un 37% la potència instal·lada.

El segon canvi s'ha basat en introduir un sistema d'estalvi energètic mitjançant la implantació d'equips de doble nivell que permeten realitzar una reducció de fins el 50% del flux emès en les hores de baixa afluència del parc. Amb aquesta nova potència instal·lada i el sistema de reducció s'aconsegueix un estalvi de fins el 55% de potència anual consumida en kWh.

La tercera i última reforma ha consistit en implantar un nou sistema de control anomenat Pyramid el qual aconsegueix una flexibilitat total en el disseny del control d'encesa i apagada, permetent enceses alternatives puntuals o per grups de làmpades. Aplicant aquestes enceses alternatives es podria arribar a un estalvi de fins el 65 % de la potència anual consumida en kWh, l'equivalent a deixar d'emetre 52 TCO2 a l'aire.

A més de l'estalvi que comporta la instal·lació d'aquests elements, el nou sistema permetrà realitzar un manteniment més sostenible ja que passa de fer rondes nocturnes a un control telegestionat.

La solució instal·lada consta d'un aparellatge de govern i comunicació col·locats en el quadre i d'uns nodes de control de doble nivell (SLaM Bi-Level) situats en els punts de llum. Aquest aparells permeten realitzar la reducció sense la necessitat de la instal·lació de la línia de control per al comandament del doble nivell.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Durant aquesta primera setmana del nou curs prop de 2.100 nens i nenes de primer de primària i les seves famílies rebran, a cada una de les seves escoles, un díptic amb el cartell Caminant cap a l’escola i una carta de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona amb la voluntat de fomentar els desplaçament cap a l’escola, a peu o en transport públic.

Notícia

Alumnes, mestres i pares ofereixen idees per evitar el malbaratament alimentari en una publicació que també té el suport del grup de restauradors Forquilla Badalona

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí