Augmenta un 16% el nombre de viatges en transport públic a Vilanova i la Geltrú

Durant el primer semestre del 2008 es van registrar 520.590 viatges
Font: Aj. Vilanova i la Geltrú
23/09/2008 - 00:00

El regidor de Mobilitat i Adjunt a l'alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, va informar ahir que durant el primer semestre del 2008 es van registrar 520.590 viatges totals de persones usuàries del servei de transport urbà de la ciutat, el que representa un increment del 16,65% respecte a l'any anterior.

Satisfacció amb el servei
En aquest sentit, Carbonell va fer esment de les dades de l'estudi de satisfacció de les persones usuàries del servei d'autobús de Vilanova del 2007. L'estudi es va dur a terme mitjançant una enquesta a usuaris de les línies d'autobús, als quals s'entrevistava mentre feien un trajecte en una d'aquestes línies. En total es van fer 509 entrevistes.

En el servei d'autobús de Vilanova i la Geltrú, el factor que es considera més important és la freqüència de pas i la puntualitat. En segon lloc, el factor més important és la seguretat personal i a continuació hi trobem el confort i comoditat durant el viatge i el preu.

La majoria dels usuaris (el 70,1%) de les línies d'autobús les qualifiquen majoritàriament amb un 'notable' en relació al grau de satisfacció global amb el servei. El 12,4% dels usuaris donen una qualificació d''excel·lent', amb valors de 9 o 10, i només el 0,6% qualifica aquest servei amb un 'suspès'. L'avaluació mitjana és de 7,47, una xifra favorable al servei avaluat.

Millora de la mobilitat
Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura al municipi, Carbonell també va destacar les propostes del Pla de Mandat 2007 - 2011 pel que fa a la mobilitat, entre les quals hi ha la sol·licitud de la integració tarifaria a la zona 3 i recuperació de la parada dels trens regionals, entre d'altres; vetllar pels encaixos que ha de recollir el projecte de millora de la C-15, amb els diferents punts de la ciutat i del territori; i negociar la construcció d'enllaços de l'A-7 (sortida i entrada direcció Tarragona) amb la C-15.

Algunes de les millores destacades en el Pla de mandat surten reflectides en el Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de la Generalitat de Catalunya aprovat aquest mes de setembre. El pla director preveu millorar les comunicacions de la ciutat amb l'entorn i en destaquen les següents propostes: assolir una racionalització del servei de rodalies de Renfe, amb una freqüència de tren de deu minuts; construir el tren orbital que ha de connectar Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès; millora de la connexió Vilanova - Vilafranca (C-15); i millora del servei d'autobusos interurbans. 

Relacionats

Article
 

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí