Astúries s'interessa pel Parc Agrari del Baix Llobregat

Representants de l'ajuntament de Salas es van interessar per la gestió d'aquest espai agrari periurbà
Font: Llobregatmedia.com
19/05/2009

Representants de l'ajuntament de Salas (Astúries) han visitat la masia de Can Comas per tal de conèixer el Parc Agrari del Baix Llobregat i la gestió que des del Consorci s'està duent a terme d'aquest espai agrari.

La comitiva, formada per l'alcalde del municipi asturià, José Manuel Menéndez, el conseller d'Obres i Serveis, Alberto Díez de Tejada, i l'arquitecte municipal, Salustiano Crespo, va ser atesa pel gerent del Parc, Ramon Terricabras, i el director, Josep Montasell.

Durant la reunió, el grup va tractar, d'una banda, aspectes sobre l'organització i la gestió d'aquest espai agrari periurbà. Va centrar un interès especial l'estreta col·laboració que es dóna en el Consorci del Parc Agrari entre les diferents administracions públiques, el sindicat Unió de Pagesos i els agricultors del territori. 

D'altra banda, el director del Parc van exposar les actuacions que hi ha en marxa per a la promoció i la comercialització dels productes agrícoles que es produeixen en aquest espai periurbà. Els visitants es van mostrar interessats en les accions per a la singularització dels productes locals i emblemàtics del Parc com la Carxofa Prat o el pollastre Pota Blava, i el segell distintiu Producte FRESC que atorga el Parc Agrari a aquells productors i productes que reuneixen uns estàndards de qualitat. 

Així mateix, també es van interessar per la nova activitat de turisme de l'horta que ha endegat el Parc, l'holeriturisme, com un factor de valorització alhora del producte, el professional i l'espai agrari on es produeix.

La visita de la comitiva respon a la voluntat de l'ajuntament de Salas d'impulsar a la Vega del Narcea un espai agrícola de regadiu d'aproximadament 600 ha, amb una atenció particular al cultiu de la faba. Actualment, l'adequació a les noves necessitats socioeconòmiques està suposant l'avenç de les explotacions forestals sobre un espai que fa poc temps eren terres conreades.

Relacionats

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Acte

Butlletí