Assessorament gratuït per l'estalvi energètic a comerços i empreses de VNG

06/03/2022 - 13:51
Comerços i empreses podran reduir el consum elèctric (Foto: Canal Blau)

Comerços i empreses podran reduir el consum elèctric (Foto: Canal Blau)

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú realitzarà gratuïtament assessorament a empreses i comerços de la ciutat perquè puguin estalviar en el consum elèctric. L'Agència Local de l'Energia en col·laboració amb la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i l'associació Viu Comerç inicia una campanya per millorar l'eficiència energètica dels establiments i així reduir la despesa econòmica i contribuir a la reducció d'emissions de CO2.

La campanya preveu l'assessorament a quaranta comerços o empreses i la realització de deu auditories energètiques en aquells establiments on la millora pugui ser més gran. També es faran dos tallers informatius, un adreçat a comerços o empreses que tinguin menys de 15 kW contractats i un altre pels de més de 15 kW, explicant la campanya i donant consells per millorar l'eficiència energètica.

La regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, ha recordat que la factura de la llum va pujar l'any 2021 i encara està en nivells de rècord, "creiem que era necessari fer aquesta campanya i aplicar aquestes mesures d'estalvi". La regidora ha agraït molt "la col·laboració, la predisposició que hem trobat per part del comerç i de la Federació d'Empresaris per fer aquesta prova pilot" i ha fet explicat que la proposta "va en la línia del nostre Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el clima perquè també ens fixem una sèrie d'objectius d'estalvi de reducció d'emissions en els pròxims anys."

La representant de Viu Comerç, Marta Pérez, ha donat les gràcies a l'Ajuntament per la iniciativa "perquè pensem que és una molt bona mesura en els temps que corren, amb aquest increment tan gran de la factura energètica. Volem encoratjar els nostres associats a què adoptin aquestes mesures i també que demanin poder participar d'aquestes assessories i d'aquests estudis". Pérez ha destacat el doble vessant de les auditories, la part mediambiental i la part d'estalvi econòmic.

Presentació de la campanya d'assessorament energètic

Rosa Jorba, en representació de FEGP, ha agraït també l'interès per part de l'Ajuntament "d'engegar una campanya com aquestes que va en el sentit d'afavorir en aquests moments a l'empresa que és el sector afectat per les restriccions que estem vivint i per la conjuntura en general". Jorba ha explicat que la Federació fa temps que treballa en l'àmbit de l'energia, "amb l'objectiu de millorar la competitivitat de les empreses del territori" i ha valorat molt positivament l'assessorament proposat per l'Ajuntament perquè "amb una acció com aquesta aconseguim dues coses: millorar aquesta competitivitat, i també aquesta nova manera de pensar al món incorporant energies verdes energies, renovables, que això és molt, molt important que es vegi en tots els nivells i per descomptat en un sector com el sector del comerç".

Els establiments que es vulguin adherir a la campanya ho podran fer mitjançant la Federació Empresarial del Gran Penedès, o mitjançant l'Associació comercial Viu Comerç. Els comerços i empreses participants hauran de manifestar la voluntat d'executar, com a mínim, dues de les mesures indicades a l'auditoria energètica.

Després de la prova pilot amb quaranta assessoraments i auditories, l'Ajuntament valorarà els resultats i la voluntat és estendre la iniciativa a tots els establiments comercials i activitats de la ciutat.


 

Relacionats

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Notícia

Han permès una reducció del 25% de les despeses de les famílies en el pagament dels subministraments.

Notícia

El servei municipal assessora a particulars i a empreses per iniciar projectes de transició energètica i climàtica en els edificis perquè siguin més sostenibles.

Butlletí