Arrenca el III Congrés Internacional sobre el potencial dels Boscos en la Salut

06/10/2019 - 18:44

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut acollirà una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial com la International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó), la International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia) o l’Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu als EEUU). Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

El Congrés, actuarà de node i oferirà una oportunitat única de generar sinèrgies entre els participants. El Congrés s’estructura en quatre jornades diferents que van del 7 al 10 d'octubre. Després d'una benvinguda el dia 7 al Centre Cultural la Mercè de Girona, el segon dia es durà a terme un treball de camp amb bany de boscos inclosos a la comarca de la Garrotxa. Els dies 9 i 10 seran íntegres de ponències i taules rodones, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona, per escoltar als experts .

D’altra banda, és una molt bona oportunitat de posicionar Catalunya al capdavant d’una iniciativa que pretén el desplegament d'una nova tecnologia forestal i com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura/bosc i salut”, que compta amb una creixent projecció i interès a nivell global.

El Congrés, organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, “la Caixa”, la Diputació de Girona, i la Diputació de Barcelona. També, amb la col·laboració de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, de la Fundació de la Caixa d’Enginyers, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de Turisme Garrotxa, del Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, del Consell Comarcal de la Garrotxa, de l’Ajuntament de Girona, de l’Ajuntament d’Olot, de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, i de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Trobareu el programa i més informació del Congrés a la web www.selvans.ong/congress2019


 

Relacionats

Notícia

L’IDAPA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Congrés, que se celebrarà aquest octubre i comptarà amb 3 seus, el Pont de Suert, Amposta i Igualada.

Entrevista

Oriol Serratusell és regidor de Medi Natural, Salut Pública i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Parlem amb ell de la Declaració de Montcada per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients aprovada per la Xarxa en la seva 22a Assemblea,. Ens explica la situació de Montcada amb la situació de barraquisme al Pla de Besos, i els aprenentatges que poden treure altres municipis de la seva experiència.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Butlletí