Arrenca el III Congrés Internacional sobre el potencial dels Boscos en la Salut

06/10/2019 - 18:44

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut acollirà una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial com la International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó), la International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia) o l’Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu als EEUU). Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

El Congrés, actuarà de node i oferirà una oportunitat única de generar sinèrgies entre els participants. El Congrés s’estructura en quatre jornades diferents que van del 7 al 10 d'octubre. Després d'una benvinguda el dia 7 al Centre Cultural la Mercè de Girona, el segon dia es durà a terme un treball de camp amb bany de boscos inclosos a la comarca de la Garrotxa. Els dies 9 i 10 seran íntegres de ponències i taules rodones, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona, per escoltar als experts .

D’altra banda, és una molt bona oportunitat de posicionar Catalunya al capdavant d’una iniciativa que pretén el desplegament d'una nova tecnologia forestal i com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura/bosc i salut”, que compta amb una creixent projecció i interès a nivell global.

El Congrés, organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, “la Caixa”, la Diputació de Girona, i la Diputació de Barcelona. També, amb la col·laboració de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, de la Fundació de la Caixa d’Enginyers, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de Turisme Garrotxa, del Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, del Consell Comarcal de la Garrotxa, de l’Ajuntament de Girona, de l’Ajuntament d’Olot, de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, i de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Trobareu el programa i més informació del Congrés a la web www.selvans.ong/congress2019


 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Notícia

Un nou estudi realitzat amb persones voluntàries ha analitzat l’evolució del cortisol, l’hormona de l’estrès i altres biomarcadors durant una exposició de 8 hores a un bosc d’alzines mediterrànies. Els resultats de la recerca, publicats a la revista Forests mostren que quan ens endinsem en un bosc es redueix la concentració d’aquetsa hormona.

Notícia

L’ampliació incorpora vint municipis de l’entorn del Parc Natural, inclòs Falset, la capital del Priorat, que es converteix en l’única comarca de Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació lumínica. La zona rep la certificació com a Destinació Turística Starlight en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn.

Butlletí