Argentona posarà multes als veins que llencin la brossa al contenidor equivocat

Les sancions podran arribar als 3.000 euros en el cas d'infraccions greus
Font: Aj. Argentona
11/09/2008 - 00:00

A principis del mes de juny, coincidint amb l'entrada en vigor del calendari d'estiu de recollida d'escombraries, l'ajuntament d'Argentona va fer públic un ban en què es recordava la necessitat de reduir el volum d'escombraries i de seleccionar bé els residus per evitar que les bosses de rebuig anessin plenes de materials plàstics, paper i restes orgàniques (aquí podeu consultar el ban del consistori). Després de tres mesos d'inspeccions rutinàries aleatòries per part de l'Oficina Municipal d'Informació Ambiental, s'han registrat infraccions greus i molt greus per part de molts veïns i empreses que no feien bé la tasca de selecció de residus. A tots els domicilis infractors, se'ls ha fet arribar una carta d'avís indicant-los que la reincidència implicaria una sanció efectiva, d'acord amb l'ordenança municipal vigent (consulteu l'ordenança de gener de 2004, en PDF).

Segons explica el consistori a través d'un comunicat, "potser per l'escassetat de sancions imposades fins ara s'ha arribat a la situació límit de fer mal ús de les àrees d'emergència i de les de recollida selectiva. Actualment, molta gent opta per deixar la bossa d'escombraries en qualsevol contenidor, independentment de la classificació del material rebutjat, i provoca que els domicilis que sí que fan l'esforç de reduir, reutilitzar, seleccionar i reciclar els residus es vegin desmotivats".

Per aquest motiu, a partir d'aquesta mateixa setmana, qui continuï incomplint l'ordenança municipal de recollida de residus amb faltes "molt greus" podrà ser sancionat amb fins a 3.000 euros de multa. Les faltes "greus", com deixar la brossa fora del contenidor o no separar els residus a casa, tindran una multa de fins a 1.500 euros.

En concret, aquestes són les sancions establertes:

Són infraccions molt greus amb sancions de fins a 3.000 euros:

-Dipositar dins els contenidors de recollida selectiva residus que no s'ajustin als previstos pel contenidor.
-Abandonar qualsevol mena de residu a la via pública.

Són infraccions greus amb sancions de fins a 1.500 euros:

-No separar els residus en origen i lliurar-los barrejats.
-Dipositar els residus fora dels contenidors sense aprofitar-ne la capacitat.

Consulteu aquí el ban del consistori que estableix les sancions (PDF).
Municipis: 

Relacionats

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32
Notícia

1.620 alumnes han seguit les xerrades sobre canvi climàtic impartides pel Consell Comarcal del Maresme

Notícia

L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Butlletí