Argentona engega una campanya relacionada amb el comerç sostenible i el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament d'Argentona

02/11/2018 - 10:39

L'Ajuntament d'Argentona ha posat en marxa una bateria d'accions per reduir el malbaratament alimentari dins l'àmbit de la restauració i per aconseguir un comerç més sostenible, amb l'objectiu de que els establiments de proximitat sigui més respectuós amb el medi ambient. La campanya, nascuda d'una col·laboració de les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, compta amb la col·laboració de Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum.

La fundació serà qui assessorarà i orientarà als comerços perquè millorin la seva oferta comercial sostenible i, per altra banda, també seran els encarregats d'identificar aquells establiments que ja es comprometen amb aquestes accions per certificar-los com a "Comerç Verd". Per altra banda, les seves educadores ambientals també visitaran els restaurants del municipi per presentar la campanya "Remenja'mmm" amb la finalitat de sensibilitzar a clients i treballadors del malbaratament alimentari i incentivar l'hàbit de que els clients s'emportin el menjar i la beguda que no s'hagin acabat. La tècnica de Comerç, Ana Alonso, i el tècnic de Medi Ambient, Joan Pujol, han explicat conjuntament al programa "A Mig Matí" de Ràdio Argentona que s'informarà els comerços del benefici que suposa el certificat de "Comerç Verd", ja que l'ordenança fiscal preveu bonificacions pels establiments que l'obtinguin. I per altra banda, els restaurants que s'adscriguin a la campanya "Remenja'mmm" obtindran un adhesiu acreditatiu per a la porta de l'establiment.

Així mateix han explicat que es promocionarà la compra als vilatans i vilatanes amb elements reutilitzables com "el servei de lloguer de cabassos o l'oferta de bosses d'un sol ús per comprar fruita que s'oferiran als clients dels comerços adherits". Finalment, i en relació a la campanya per combatre el malbaratament alimentari, Alonso ha explicat que els restaurants oferiran "un kit per promocionar que si no t'acabes el menú que t'han servit te'l podràs endur a casa".


 

Categories: 

Relacionats

Article

Fa uns mesos que un grup de nens de 4t i 5è de primària recullen la brossa de la riera de Cirés per netejar l'entorn i evitar que arribi al mar. Aquesta iniciativa ecologista i altruista ara s'ha vist aturada pel confinament. Aquesta acció es duia a terme dos dies a la setmana i els infants es trobaven per repartir-se les tasques i recollir les deixalles. Seguidament, les concentraven al costat del pavelló esportiu i el conserge s'encarregava de portar-les a la deixalleria. 

Notícia

A partir del gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

Notícia

Diversos ajuntaments com els de Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Vic, Sabadell o Reus, entre d'altres s'han sumat a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" de Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya.

Butlletí